– Absurd å se all inntekt forsvinne i løpet av timer

Onsdag i forrige uke var dagen alvoret gikk opp for mange: Frem til da gikk både konserter og arrangementer etter planen.

GLEDET SEG: Fruene på torget er en kulturscene Marthe Valle ønsker seg tilbake til – her etter en konsert i 2018. Fra venstre Ellinor Sarnes, Hamid Sakhizada, Marthe Valle, Håvard Lund, Håkon Mjåset Johansen og Liv Steffensen.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

På formiddagen hadde imidlertid flere arrangører begynt å få signaler om at det kunne bli restriksjoner i antall publikummere. «Oversett», samarbeidet mellom Marthe Valle, Håvard Lund og Håkon Mjåset Johansen, var igjen på turné i landsdelen. Dagen før hadde trioen hatt konsert på Lyngseidet, og hos Fruene på torget regnet man seg nokså trygg på at kvelden ville gå som planlagt: Taket var satt på 100 tilhørere.

Men like etter ankomst Finnsnes besluttet Kultur i Troms å avlyse alle sine arrangementer.