Musikk:

Med tittel inspirert av farmor på Espenes i Dyrøy

Hennes 95 år gamle bestemor på Espenes i Dyrøy har vært toneangivende for Marie Vangens debutalbum.

ALBUMDEBUT: Fredag gir Marie Vangen, opprinnelig fra Sørreisa, ut sitt første album: Little Can We Do About the Rain. Tittelen er inspirert av farmor på Espenes i Dyrøy. Foto: Knut Åserud 

kultur

Fredag slippes Little Can We Do About the Rain, albumet som har fått tittel etter singelen som kom i mars i fjor – inspirert av farmor i Dyrøy.

– Slik sett er kanskje tittelsporet det som ligger hjertet mitt nærmest, og det er ikke tilfeldig at det også ble navnet på albumet. Farmor og jeg er litt like: Vi er begge alvorstunge, men ikke dystre; vi sitter ved kjøkkenbordet og snakker om livet, om dem som ikke har det så greit, om folk som blir rammet av de meste utrolige katastrofer, og så sier farmor: «Nei, Marie, jeg vet ikke, det er så lite vi kan gjøre.» Akkurat de ordene har kanskje sunket enda mer inn i meg etter at jeg ble voksen. Alle har jo sitt, det kan man ikke unngå når man går gjennom livet. Gleder og sorger kommer uansett, og det er det du må forholde deg til, sier Vangen.