Skolekorpset fyller 50 år: – Viktig å være en synlig aktør

Finnsnes skolekorps fyller 50 år. Det markeres gjennom hele jubileumsåret.

FELLESSKAP I MUSIKKEN: Finnsnes skolekorps, her fra konserten «The Dark Side» i 2018 med de siste tiårs rock og heavy som tema, feirer 50 års musikkhistorie i 2020. Den 20. mars er den store jubileumskonserten i Finnsnes kulturhus.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Årshjulet til et aktivt skolekorps består av så mye mer enn bare nasjonaldagen: Hver høst deltar Finnsnes skolekorps i nordnorsk mesterskap, hver ettervinter er det temakonsert i kulturhuset. Jubileumsåret er ikke noe unntak. Helgen 21. – 22. februar er de med på Senja kulturtreffs program på Stonglandseidet, 20. mars er den store jubileumskonserten i Finnsnes kulturhus.

– Som kulturaktør blir Finnsnes skolekorps mer og mer synlig i miljøet – og det er viktig for oss, forteller dirigent Line Magnussen.