– Må prøve å få til en tur nordover til Finnsnes

Når legendariske Cockroach Clan entrer scenen på Øyafestivalen i august, er det med Lars Haugen fra Finnsnes som gitarist.

TIL ØYAFESTIVALEN: Cockroach Clan er kommet med sin første fullengder på 22 år, legger ut på turné med ny besetning – og er blitt hyret inn til Øyafestivalen 2020. Lars Haugen, lengst til venstre, gleder seg stort sammen med resten av bandet, Eirik «Billy» Norheim, Atle Egil Knoff Glomstad, Cato Holmen og Hugo Alvarstein.  Foto: Dan A. Nachtnebel

kultur

Bandet fra Lillehammer, etablert i 1994, sørget for mye liv på konsertscenen på 90-tallet. I det norske punkmiljøet regnes de første albumene deres for klassikere, og for mange var det et savn da EP-en Machine Gun Girl med Skanksters fra 1998 lenge så ut til å bli deres siste utgivelse. Høsten 2019 slapp de sin første fullengder på 22 år: Songs About Blunt Knives and Deep Love. I oktober takket bandmedlemmene Simen Jeistad og Morten Lunde for seg – og inn kom Inge Morten Gustafsholm på bass – og Lars Haugen på gitar.

Lang fartstid

– Cato Holmen, trommeslageren, viste meg singelen «Going to Georgia», en cover av amerikanske The Mountain Goats. John Darnielle i The Mountain Goats har for øvrig sagt at Cockroaches sin versjonen er bedre enn originalen. Da jeg hørte at de skulle på turné, tullet jeg med han og sa at hvis de sparket han de hadde leid inn til å spille bass, kunne jeg overta. Halv seks en fredagsmorgen fikk jeg melding på telefonen med spørsmål om jeg var like giret på å spille gitar som å spille bass – ! ler Haugen.