Nissebesøk med hest og slede – og førjulspakker til alle

Mange skoler får nok besøk av nissen før jul, men til Skøelv kommer han med hest og slede.

JULEGAVER: Nissen hadde fått litt ekstra råd av FAU til å kjøpe inn gaver til hver klasse – i tillegg vanket det en liten pakke til hver av elevene. Hanne Bakkehaug og Evy Svendsen ved Skøelv skole pakker ut for spente elever i første klasse.   Foto: Arne Ivar Hanssen

NISSER MED HEST: Nissene kom med hest og slede til Skøelv skole denne julen for å overraske elevene onsdag formiddag. Kusk er Hanne Bakkehaug, mens den godmodige Runa trekker sleden.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Seks år gamle Celine Anneli Svendsen og Noah Angell går i første klasse. Onsdag hadde de en begivenhetsrik formiddag: Ikke bare kom nissefar og nissemor til skolen med hest og slede: De hadde også med seg pakker. FAU har hatt kontakt med julenissen, slik at han har fått råd til å kjøpe inn noe pedagogisk materiell til matematikkundervisningen. Dermed ble det én stor pakke til hver klasse, mens det vanket én godteripose til hver av elevene. Noah plukker ut både en rosineske, søte pastiller og en refleks fra sin gavepose.

Med hest

– Nissene kom med hest til skolen. Og vi stod utenfor trappen og sang «På låven sitter nissen», forteller han.

– Da hoppet nissen. Tredjeklassingene som stod bakom, flirte, sier Celine.

De siste skoledagene før juleferien er alltid ekstra koselige. Tirsdag hadde elevene vært på utflukt til gapahuken i Trollskogen. Der hadde noen vært før dem, for bålet var allerede tent, og på lokket på en stor gryte lå et brev.

– Det var fra nissen! Han hadde lyttet ved døren og hørt at vi skulle til Trollskogen – og så ville han overraske oss, sier Noah.

I gryten var det grøt, og i brevet stod det at de bare skulle spise og kose seg, forklarer Celine.

– I brevet stod det også at vi kunne skrive en ønskeliste, og den kunne vi levere oppe på loftet i postkassen. Jeg skrev walkietalkie på listen min, smiler Celine.

– Det er troll der

– Hvorfor det heter Trollskogen? Fordi det er troll der! Men det er ikke nifst å gå dit. Bare litt kaldt, føyer hun til.

Men selve nissen så de ikke i Trollskogen.

– Vi så ikke nissen i går, men vi så han i dag. Men vi så spor i snøen i går. Tenk hvis nissen hadde hoppet frem for å skremme oss da vi satt i gapahuken! tenker Noah.

– De andre sa at de hadde sett en elg med en kalv. En av dem hadde ropt på elgen, og da sprang den og kalven. Nei, jeg så den ikke, men de andre sa at de hadde sett den, forteller Celine.

Men hvis nissen er slik at han skremmer ungene, er det kanskje ikke så koselig de siste dagene før jul likevel. I alle fall ikke hvis det er slik at noen er redd julenissen, tror Noah.

– Men nissen kommer jo ikke sånn hver dag. Han var jo bare her i dag, poengterer Celine.

– Kanskje han kommer til neste år også? Da er det jo ikke noe å være redd for, for da har vi jo møtt han, føyer hun til.