Konsert:

Musikalske mørketidsstrofer med streif av lys

Vokal Senjas mørketidsstrofer har både lys og trøst i seg.

SOLIST: Vokal Senja inviterte til sin adventskonsert torsdag kveld i Kunnskapsparken – gjestesolist Nicoline Heiberg-Evenstad imponerte med sine modne tolkninger, ikke minst Maria Menas «Home for Christmas» og Trygve Hoffs «Nordnorsk julesalme».   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Det er en konsert ved inngangen til advent, men samtidig ingen utpreget julekonsert Vokal Senja inviterte til i Kunnskapsparken. Mye av materialet har mørketid i seg, men aller mest streif av lys til trøst under en stjernesatt himmel.

I auditoriet, et rom konstruert for akustikk, er det ikke konserter til daglig. I et slikt lokale er det ikke bare musikken, men like mye selve rommet som definerer konsertopplevelsen: Amfiet føles brattere enn i et kulturhus, du sitter noe tettere, også siden du har en skriveplate foran deg, og du føler at du sitter nærmere koret selv når du er plassert en god del seterader bak. De fleste auditorier er bygd med tanke på foredrag og tale, ikke først og fremst musikk. Men lydgjengivelsen oppleves både som myk og velbalansert, ikke minst på de lavmælte partiene. Med sine førti sangere fyller Vokal Senja hele bakveggen. I tillegg er det fullsatt, og antall publikummere og rommets størrelse gjør at du nærmest har følelsen av en intimkonsert.