Lager forestilling om å «klore seg fast» i Nord-Norge: – De ekstreme forholdene gjør at vi nyter mer

Simone Grøtte er opptatt av å fange de nære ting når hun skaper danseforestillinger. I hennes siste forestilling «Å klore seg fast» ser hun nærmere på hvorfor vi velger å bo og leve i Nord-Norge.

FORESTILLING: Simone Grøtte er opptatt av å fange de nære ting når hun skaper danseforestillinger. I hennes siste forestilling «Å klore seg fast» ser hun nærmere på hvorfor vi velger å bo og leve i Nord-Norge.  Foto: Julie Pike

kultur

Mandag kveld ble Hålogaland Teaters vårprogram lansert. En av forestillingene som skal ha premiere på nyåret er danser og koreograf Simone Grøttes forestilling «Å klore seg fast». Forestillingen handler om de av oss som bor i Nord-Norge «klorer oss fast» på tross av lange avstander, vill natur og mye vær.

– Som alltid i mine forestillinger tar jeg først og fremst utgangspunkt i det som står meg nært. Da ser jeg gjerne på min egen kultur og bakgrunn, samtidig som jeg gjør et forsøk på å si noe om verden rundt meg. Forestillingen handler om å klore seg fast der vi bor, og i livet. Vi bor her mot alle odds og samtidig som det er mye godt ved å leve her møter vi også på mange utfordringer, så det blir deilig å få den ut, sier Grøtte, som opprinnelig kommer fra Finnmark, men bor i Tromsø.