Moddi slår et kraftig slag for brukte klær

Pål Moddi Knutsen har de siste månedene samarbeidet med bruktkjeden Fretex, hvor han fronter gjenbrukte klær.

LITTLEXLITTLE: Pål Moddi Knutsen med teksten “#littlexlittle” på brystet av Fretex-skjorta, som illustrerer samarbeidet med bruktkjeden.   Foto: Fretex

kultur

– Jeg har fått troen på en slags fremtid der det å gjenbruke er kult, sier en oppstemt Pål Moddi Knutsen i Fretex sin presentasjonsvideo av samarbeidet.

– Om det er noe jeg har lært av disse månedene sammen med Fretex så er det nettopp det at gammelt er veldig ofte godt.

Plukket sin egen kolleksjon

Knutsen har under samarbeidet med bruktkjeden plukket sin egen kolleksjon på sorteringsanlegget til Fretex. Han valgte ut stillongs, vinterbukser og mange ullgensere.

– Jeg eier 15 plagg og 10 av dem er ullgensere. Jeg har butikkangst og blir svett bare av tanken på kleshyller og prøverom. For oss som både har rare størrelser og synes det er vanskelig å klemme seg inn i en butikk – eller bare bor uhøvelig langt unna - er Fretex nettbutikk en god løsning, sier Knutsen.

– Når jeg først skal hive meg på influencerkjøret, gjør jeg det med noen som har hjartet på rette staden. Jeg samarbeider med Fretex for å vise hvordan man som forbruker kan gjøre verden til et litt bedre sted, bekrefter han.

Pål Moddi Knutsen er en artist med et stort miljøengasjement, og låta hans «Little by little» formidler håp, ifølge Fretex.

– Der formidler han at alle kan bidra til et bedre miljø gjennom hverdagsvalgene. Vi kan kjøpe mindre. Vi kan kjøpe ting som varer lenger. Vi kan kjøpe ting som er produsert på en forsvarlig måte og vi kan velge gjenbruk framfor nytt, uttaler Fretex om samarbeidet med artisten fra Senja.

Knutsen skriver på sin hjemmeside at han har lært mye av samarbeidet:

– Da aller beste Oda på Propeller for et halvt års tid siden foreslo å bruke t-skjorter fra Fretex som bandmerch, hadde jeg ingen anelse om at det skulle bli til en hel serie med videoer om gjenbruk, arbeidsopplæring, miljøvennlige ridere, grønne reiser, møbler og musikk.

– Og aller best, fått bli kjent med Fretex-familien og alt de står for. Der har du folk med hjartet på rette staden!

Markerte en ny periode

I begynnelsen av september satte Knutsen startskuddet for Fretex Skaperverket sitt høstprogram, i Tønsberg, midt mellom utstillingsdukker og bokhyller.

Med sin nye el-gitar, kjøpt brukt, ga han publikum en snik-release på sanger fra hans nye plate “Like in 1968”.

– Det ble en fantastisk fin kveld, og markerte samtidig begynnelsen på en ny periode for meg. De neste månedene kommer det til å handle om musikk igjen, og med ny og brukt gitar mellom nevene skal jeg både skrive nye sanger og forberede meg til høstens konserter i Tromsø, Bodø, Trondheim, Bergen og Oslo.

Knutsen forklarer at den nye plata hans speiler en avgjørende tid.

– Jeg vet at “Like in 1968” inneholder mange dystre budskap. Den speiler en tid som, slik jeg ser det, vil være avgjørende for hele menneskehetens framtid på jorda. Å lære Fretex å kjenne har gitt meg litt mer troen på at den fremtiden kan være god. Om vi kan gjøre gjenbruk, omsorg og kjærlighet til normen for hvordan vi omgås både folk og ting rundt oss, er en god del av jobben allerede gjort.

– Takk for et herlig halvår, Fretex! Og for at dere gjør verden til et bedre sted, little by little, avslutter han.