Moddi med nytt album: Protest, håp, fremtidstro

Tittelen til tross: Like in 1968 er ingen uforbeholden, nostalgisk hyllest til en generasjon som fylte gatene med fremtidshåp.

nytt album: Pål Moddi Knutsen slipper i dag sitt femte studioalbum. Til tross for tittelen Like in 1968 handler albumet kanskje først og fremst ikke om det som var og ble, men det som kan bli hvis datidens engasjement igjen hentes frem. Foto: Presse 

kultur

Fredag slippes Pål Moddi Knutsens femte studioalbum, nesten på dagen tre år siden Unsongs ble lansert. Konseptalbumet Like in 1968 tar utgangspunkt i det historiske året, referansene ligger åpent som i tittelsporet, hentydende og tematisk i samtlige tekster, også understreket av musikalske grep, som sitarlignende lyd på gitaren på tittelsporets suggererende, instrumentale sluttparti. Det er likevel et reflektert tilbakeblikk og nostalgi med bismak: I sin egen kommentar påpeker Moddi selv at den en gang så opprørske sekstiåttergenerasjonen er den som nå har stemt frem både Trump og Brexit.

Ifølge presseskrivet markerer Like in 1968 et musikalsk skille. Med artistens egne ord var tanken å lage et noe annerledes album denne gangen, hvor musikk og spilleglede kom først. Store deler av albumet er spilt inn live, med alle musikerne i samme rom, og selv om den noe «klassiske», gitar-baserte visesangrocken anes i bunnen, er dette en produksjon med ekstra mange lag, også musikalsk. Med seg på albumet har Moddi kun nye musikere, samtidig som han har fortsatt samarbeidet med produsent Hasse Rosbach og strykere fra Trondheimsolistene. Ida Løvheim fra Hollow Hearts er duettpartner på låten «New Dawn».