Inviterer til festdager på Sjøvegan:

Peiser på med «Livate daga»

Salangen Næringsforening ved handelsstanden inviterer til «Livate daga» i Salangen i tidsrommet onsdag 11. september- søndag 15. september.

Inviterer: Fra onsdag til søndag arrangeres «Livate daga» i Salangen. Fra venstre: Ellen Lise Woll, Per Olsen, Håvard Sæbø, Steffen Masterbakk og Inger Strand.  Foto: Morten Dokka

Vi har i mange år kjent at ut på høsten blir det stille i butikkene på Sjøvegan. Etter Millionfisken har turistene reist hjem.

Ellen Lise Woll
kultur

«Livate daga» er et samarbeid mellom Salangen kommune, Øvre Salangen Grendelag, Salangen Musikkforening, Sør- Troms Museum og frivillige lag og foreninger.

Vil skape mer liv på høsten

Ellen Lise Woll er en av dem som dro i gang arrangementet. Hun er mer enn klar for fest. Lørdag 14. september blir det storfest i teltet på Lundbrygga med fyrverkeri fra Maxi Pyroteam. På scenen går Salangen Musikkforening, Steffen & Håvard Duo og Geir Ove Mortensen. Her er det lagt ut 200 billetter for salg.

– Ja, jeg er veldig klar for fest. Vi har i mange år kjent at ut på høsten blir det stille i butikkene på Sjøvegan. Etter Millionfisken har turistene reist hjem. Derfor tok jeg dette initiativet. Arbeidsgruppa så på hva som var under planlegging fra de ulike aktørene i Salangen. Og vi så jo at det skjer mye Salangen. Nå prøver vi å samle alt i et program. Noen så muligheten til å få opp igjen den gamle kulturuka. Slik kan vi samle det meste under en paraply, sier hun.

Langåpne butikker

– Vi så også muligheten til å holde butikkene langåpent disse dagene slik at også de som bor utenfor Salangen kan komme og handle. Og vi ønsker å lage til en fest for innbyggerne og de som kommer hit med «oktoberfest» i september. Vi har valgt å gå ut litt forsiktig med 200 billetter til festen. Signalene vi har fått er at det er kjempestor interesse for festen. Vi har med oss veldig engasjerte folk for å arrangere disse dagene. Det er veldig bra at vi får til et så godt samarbeid mellom næringsliv og frivillige lag og foreninger. Og vi håper jo at dette kan bli en tradisjon i Salangen fremover, sier Woll.

Butikkene har langåpent på Sjøvegan fra onsdag til lørdag. Og det blir torghandel på Lundplanet med salg av høstens grønnsaker. Og det blir salgsboder og brukthandel.

Annet som skjer:

  • Aktiviteter for store og små i Trollstien.
  • Guiding og musikkinnslag i ruinene på Salangsverket.
  • Oppvarmingskveld til oktoberfesten på Maloneys Pub.
  • Pubkveld/konsert med Janne Bark på Garsnes.
  • Utstilling av samiske kofter på Sør-Troms museum.
  • Fellestur til Storhaugen