Bardumartnan 2019

– Aktiviteter over hele linja

Bardumartnan går av stabelen fredag 30. august, med 48 utstillere og mangfoldige aktiviteter på programmet.

Folkeliv: Det kan fort bli folksomt i sentrum av Setermoen under Bardumartnan. Her fra et tidligere arrangement.  Foto: Merete L. Borgersen

GODT FORNØYD: Leder for UL Viking og martnasjef Stig-Ole Sletten var godt fornøyd, både med været og publikumsoppmøtet under fjorårets Bardumartnan. Her har han med seg to fra arbeidsgjengen under martnan, Anne Lise Vedal (t.v.) og Åshild Elverum.   Foto: Stein Wilhelmsen

kultur

I løpet av årets martna vil det blant annet bli arrangert barnekino, quiz på pubkveld, bodsalg, politisk tvekamp, auksjon og fest.

– Spennvidden er enormt stor, og vi har aktiviteter over hele linja, sier Stig Ole Sletten, leder i UL Viking, som står som arrangør for Bardumartnan.

Auksjonerer bort sykkel

– I år har vi 48 utstillere som selger alt fra hjemmestrikkede klær til smultringer, spekepølse.og spabad, forteller Sletten.

På lørdagen vil det blant annet stelles i stand mannekengoppvisning og trekkspillmusikk, i tillegg til auksjon, ifølge martnas-lederen.

– Auksjonen bruker å resultere i innmari gode kjøp. Vi skal auksjonere bort helt nye ting, som næringslivet i Bardu og omegn har gitt til martnan, sier Sletten.

– Vi har blant annet en helt ny sykkel til en verdi på over 5.000 kroner, som skal auksjoneres bort. Til sammen så skal vi auksjonere bort ting som har en samlet verdi-sum på mellom 15.000 til 20.000 kroner, legger han til.

Barna får kjøre folkevogn

Også de aller minste får muligheten til å delta på mange ulike aktiviteter på Bardumartnan, ifølge Sletten.

– Det blir blant annet barnedisco og kinoforestillinger for barn og ungdom. Vi får også besøk av politiet, som skal stille ut snøscootere og biler. Folkevogna, Pernille, stilles også ut, som barna kan få prøve å kjøre. Det vil også bli stelt i stand en laserkontroll som ungene får være med på, sier han.

På lørdagskvelden arrangeres det fest, ifølge Sletten.

– Det blir levende musikk i teltet på lørdagen, da det arrangeres fest med bandet Almost heaven.

Politiker-tvekamp

I år vil det også bli et politisk innslag under martnan, ifølge Sletten.

– På søndag arrangeres det en politiker-tvekamp. Da er det duket for en paneldebatt, hvor politikerne skal få lov til å appellere til folket, forteller han.

– Hva ser du mest frem til i løpet av helga?

– Det er jeg usikker på. Jeg tenker mer på hva folk vil ha behov for – det er det viktige for meg.