Sporløft: – Har endelig lyktes med å skape en felles arena

Sporløft, kultur- og næringssamarbeidet over Andfjorden, har både løftet og inspirert.

KONSERT: Svein Arild Berntsen med munnspill på sommerens kirkekonsert – hvor også Ivar Jarle Eliassen deltok. Begge foto: Tony Gulla Sivertsen 

kultur

Billedkunstnerne Svein Arild Berntsen og Bent Aune befinner seg kanskje på hver sin øy, men deler et kunstnerisk fellesskap som havet mer forener enn skiller. Sommerens kultur- og næringssamarbeid over Andfjorden har ikke bare preget publikum og besøkende med konsert og kunstutstilling. Nå skal suksessen gjentas i 2020 – med nye Senja kommune som sentrum:

Foreningen Sporløft har som målsetting å arbeide for kultur- og kulturytringers plass i Andøy og Senja. Arbeidet resulterte denne sommeren i en godt besøkt kunstutstilling hele juli på Hisnakul og kirkekonsert i Andenes kirke. Med det er en arena blitt etablert som mange har savnet, påpeker Svein Arild Berntsen.