Arrangerer kunstutstilling som bugner av uttrykk:

– Vi vil vise frem det kunstnerne i området gjør

Mandag 29. juli åpner kunstutstillingen «Senja Pop Up», som er åpen under hele Finnsnes i Fest-uka. Kunstnere fra ulike deler av Midt-Troms er med på salgsutstillingen, som finner sted i Andersen-gården ved Torget på Finnsnes.

FESTKUNSTNER: Randi Sørensen er én av initiativtakerne til årets kunstutstilling under Finnsnes i Fest.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Det er hele 13 utstillere med, som presenterer keramikk, glass, skulptur, akrylmalerier, akvareller, mandala, smykker og diktsamling.

– Det blir mye variert og noe for enhver smak, sier initiativtaker og kunstner Randi Sørensen.

Det er Sørensen, sammen med maler Anne Grete Stave, som har tatt initiativet til Pop Up-utstillingen under årets festuke.

– En flott opplevelse

De andre kunstnerne som er med, som alle holder til i Midt-Troms, er Eivor Johansen, Anne-Grethe Furøy, Karina Tokle, Tzaat Waleed, Keila Brenda, Ann-Rita Wold, Hanna Jakobsen, Anita Nyheim, Ellinor Liljedal, Leena Gschib og Tone Kjellstad.

Sørensen poengterer at utstillingen vil være en salgsutstilling, så folk har mulighet til å kjøpe kunsten.

– Men det er også fullt mulig å bare komme innom for å se. Det er jo en flott opplevelse, sier hun.

Utstillingen vil være åpen hver dag i løpet av Finnsnes i Fest fra klokka 11:00 til 18:00.

Mange kunstuttrykk

Utstillingen vil inneholde mange ulike uttrykk.

– Det vil være blant annet sarte akvareller og kraftfulle akrylmalerier, vakre mandalaer malt på ulike materialer, keramisk brukskunst, skulpturer i stein og dekorative glassprodukter, forteller Sørensen.

Selv driver hun på med både akrylmaleri, grafikk og glassfusing.

Behov for fast visningssted

I og med nedleggelsen av Art Senja Kunstgalleri på Finnsnes i 2016, er det ingen faste kunstgallerier igjen i Midt-Troms. Ifølge Sørensen ser de likevel et klart behov for dette i Midt-Troms.

– Vi vil vise frem det kunstnerne i området holder på med. Vi håper på et fast visningssted for den nye Senja kommune, som jo blir en stor kommune, men kanskje det hvertfall blir en ny Pop Up en annen plass om ikke så lenge, sier hun.