Karl-Olav har stilt ut sin samling av tohjulstraktorer

Unik attraksjon ved veien

Karl-Olav Johansen har laget sin egen attraksjon for turister og andre som passerer utafor huset hans i Bergsbotn på Senja.

SAMLING: Dette unike, private motormuseet — bestående av gamle tojulstraktorerer — finner du utenfor bolighuset til Karl-Olav Johansen på Lutnes i Bergsbotn. Han bor like ved fylkesvei 862 — som er Nasjonal Turistvei gjennom Berg. Johansen opplever at mange turister stopper og ser på samlinga.  Foto: Vidar Bjørkli

kultur

Har du ikke sett en tohjulstraktor før? Da kan du gjøre en stopp utafor huset til Karl-Olav Johansen (50). Han har stilt opp hele sin samling av gamle tohjulstraktorer utafor huset sitt på Lutnes i Bergsbotn.

BUCHER: Denne Bucher tohjulstraktoren med henger tilhørte tidligere Johansens onkel, William, og var den første han fikk i samlingen. Nå skal han pusse opp hengeren. 

– Slike tohjulstraktorer er en del av historia på Senja. På 60-tallet var de å finne på nesten hvert eneste småbruk på øya. Traktorene var en revolusjon da de kom. Takket være dem ble arbeidet lettere for folk som drev jorda, sier Johansen.

Samling

Han har opp gjennom årene skaffet seg en samling på fem stykker av de gamle maskinene.