Masse rytmer og morsomme instrumenter

Du store Mamelukk og Ekornes i 100 spiller i sommer på Senja barnefestival.

MED: Trommeslager og perkusjonist Kenneth Ekornes involverer ofte barna i forestillingene sine. Her fra en forestilling han hadde i Tromsø for noen år siden.  Foto: iTromsø

KOMMER: Musiker Runa Bergsmo har en sentral rolle i «Frøken Frikadello».   Foto: Kultur i Troms

kultur

Barnefestivalen «Lyst hele natta» som arrangeres for før første gang lørdag 13. juli på Lysnes skal by på natur og kulturopplevelser for barn i regionen. Som første booking ut på festivalen ønsker arrangørene å skape bevegelse og musikkglede, blant annet fra Kenneth Ekornes.

– Det blir masse rytmer og morsomme instrumenter som jeg har samlet på mine reiser rundt om i verden. Publikum får delta med bevegelse, sang og trommer, sier Kenneth Ekornes.

Instrumenter verden rundt

Bakgrunnen for navnet Ekornes i 100, er at han holder en konsert med 100 store og små rytmeinstrumenter. Festivalen gjennom en pressemelding informerer at Ekornes vil vise frem mange av instrumentene under konserten og vil fortelle historier om instrumentene og landene de kommer fra. Instrumentene har han fått fra land som for eksempel Brasil, Afrika, Kina og India.

– Ved hjelp av realtime sampling lager Kenneth et imponerende filmusikk-aktig lydbilde og barna inviteres til å gjette hvilke land musikken og instrumentene kommer fra. Dette er en musikalsk reise gjennom jungel, ørken og under havflaten, skriver festivalen i pressemeldingen.

Familiekonsert

Den andre artisten som er klar for festivalen, er Frøken Frikadello og vennene hennes med forestillingen Du store Mamelukk.

– Dette er en familiekonsert med kenguruer, kakerlakker og mamelukker, og det fantastiske bittelille Mini-mamelukkorkesteret, der Tore spiller elgitar og Erika fiolin, står det i pressemeldingen.

Videre opplyser de at Frøken Frikadello spiller cello og liker rare ord. Hun har med seg tre små venner, de heter Ella, Stella og Lille Mirabella.

– Sangene på konserten handler om å være så sint at man vil hoppe til månen, om en søt kanin som heter Lille Rosin, om å være tankefull og om gravemaskiner og sementblandere, sier Runa Bergsmo i «Frøken Frikadello» som har laget låtene i forestillingen.

Festivalsjefen er mer enn klar for festivalen som er bare én måned unna.

– Med vår storslagne natur som bakgrunn skal vi fylle scenen med små og store kulturopplevelser. Du store Mamelukk og Ekornes i 100 er full av liv og passer perfekt til vår festival. Forestillingene er myntet på barn, men dette er også musikk som foreldre- og besteforeldre-ører vil kose seg med, avslutter festivalsjef Malene Paulsen.