Tangokurs og danseshow i kulturhuset

Danseinteresserte i vår regionen bør kanskje sette et kryss ved førstkommende torsdag 25. april.

MEDVIRKER: Bandet El Muro Tango består av musikerne Karl Espegard (fiolin), Juan Pablo De Lucca (tangenter), Kaspar Uljas (bandoneón), Jon Åsnes (kontrabass) og Juan Villarreal (vokal). I tillegg medvirker danserne Cyrena Drusine og Steinar Refsdal.   Foto: Presse

På Finnsnes har det allerede meldt seg en del interesserte, så vi håper jo mange kommer både på kurset og showet

Karl Espegard
kultur

Da inntar nemlig tangodanserne Cyrena Drusine og Steinar Refsdal sammen med bandet El Muro Tango Kulturhuset på Finnsnes. På programmet denne dagen står først er tangokurs for nybegynnere i foajeen i kulturhuset, før storsalen tas i bruk for selve danseshowet senere på kvelden.

– En del husker nok fortsatt at tangostjerneparet Cyrena Drusine og Steinar Refsdal sammen med bandet El Muro Tango og sanger Juan Villarreal fra Buenos Aires ble stemt frem til finalen av «Norske Talenter», og begeistret hele Norges befolkning med sin spektakulære dans, sier Karl Espegard i El Muro Tango, der han selv trakterer instrumentet fiolin. Og fortsetter:

– I fjor høst reiste den samme gjengen rundt til kulturhus i hele Norge, og fylte opp steder som i Nordland Teater, Cosmopolite Scene, Asker Kulturhus og Arendal Kulturhus. Sist i februar var de innom Stormen Konserthus i Bodø, og fikk en overveldende respons.

Lidenskap

Danseren Cyrena Drusine, som opprinnelig kommer fra NewYork, sier dette om turneen de er ute på.

–Vi føler oss ekstremt privilegerte som får reise rundt om i hele landet og vise frem vår store lidenskap, tangoen. Samtidig har vi knyttet gode kontakter i lokalmiljøene gjennom undervisning i forkant og etterkant av forestillingene.

Selv om det første gang gruppen med dansere og musikere kommet til Finnsnes, er det ikke deres første besøk i regionen.

– I fjor sommer gjestet El Muro Tango og Cyrena og Steinar Kråkeslottfestivalen på Senja. Samtidig bestemte vi oss for å spille inn en ny musikkvideo på øya. Videoen fikk god medvind i sosiale medier med over 1.400 delinger på Facebook, og det rant inn begeistrede kommentarer fra hele verden på grunn av den uvanlige kombinasjonen av vakker nordnorsk natur og argentinsk tango, forteller Karl Espegard, som legger til at El Muro Tango har markert seg godt utenfor Norges grenser, med debutplate og flere store europeiske tangofestivaler på plakaten.

Høy temperatur

– Vi har mottatt svært gode kritikker av plata i Tyskland, Østerrike og Argentina, og opplever en stadig større interesse fra festivaler og konserthus rundt om i hele Europa. I august debuterer vi i Royal Concertgebouw i Amsterdam, som er regnet som en av verdens fremste konsertsaler for sin fremragende akustikk, fortsetter fiolinisten.

– Publikum kan forvente seg mye energi og høy temperatur, med smektende toner fra Astor Piazzolla til tradisjonelle tangoer som min bestefar pleide å synge. Men vi har også noen egne komposisjoner på lur, legger bandets pianist Juan Pablo de Lucca til.

– Er dette kurset og showet best egnet for mennesker som selv er aktiv innen dans?

– Nei, ikke bare. Alle som liker god musikk og et fargerikt og godt sceneshow vil ha stor glede av å gå på denne forestillingen. Så har er det bare å ta, med seg hele familien, store og små, og møte opp, understreker Karl Espegard.