Trond & Jan på Fruene

Trond & Jan, som de kaller seg når de opptrer som duo, har spilt opp på Finnsnes før flere ganger. Men aldri i retrokafeen Fruene på Torget.

Duo: Trond Kjersme Olsen (tv) og Jan Bendiksen under en opptreden under Finnsnes i Fest for en tid siden.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

Vi er ikke så stive på det. Vi er der for folket, og spiller så lenge det er ønskelig

Jan Bendiksen

Konsertsted: Fruene på Torget er blitt et slags kulturhus nummer to på Finnsnes. Men i motsetning til kulturhuset har retrokafeen bevertning.  Foto: Vidar Bjørkli

kultur

Sist duoen Trond & Jan besøkte Finnsnes, begge bor i Tromsø selv om Jan Bendiksen opprinnelig er fra Tennskjær, gjorde de en konsert på Byens Bistro. Denne gangen er det Fruene på Torget som står for tur, der de spiller opp førstkommende torsdag 11. april.

– Fruene på Torget er et sted vi aldri har opptrådt før, men vi har jo hørt mye fint om kafeen. Blant annet at det er blitt et konsertsted der mange artister opptrer.

– Ble dere anmodet om å opptre der?

– Hvis jeg husker rett så var det vi selv som tok initiativet til å gjøre en opptreden der. Det er en stund siden nå, men da vi snakket med innehaverne var de ganske fullbooket en tid fremover.

Lett og ledig

Duoen består av Trond Kjersem Olsen, som er fra Tromsø, og Jan Bendiksen, som altså kommer fra Midt-Troms.

– Vi har begge andre jobber å ta oss av, så musikken er en hobby vi liker å gjøre på siden.

Jan Bendiksen legger vekt på det han kaller å skape en lett og ledig stemning på stedene han opptrer. Han har en del gullkorn og gode historier på lager, og sparer ikke på dem.

Musikk for voksne

– Hva slags musikk kan dere by på?

– Vi har er et stort repertoar å ta av, og kan vel tilby det meste. Men det jeg kaller for dunk, dunk-musikk står vi over. Det overlater vi til andre, man kan vel si at det vi fremfører er musikk for voksne mennesker.

– Hvor lenge spiller dere?

– Innehaverne uttrykte et ønske om to sett. Men vi er ikke så stive på det. Vi er der for folket, og spiller så lenge det er ønskelig.

– Tar dere imot musikkønsker?

– Hvis vi kan oppfylle dem. Når vi opptrer merker vi oss hvilket publikum vi spiller for. Da pleier det å bli bra, noe vi satser på at de også vil bli på Fruene på Torget.