Fikk ikke nok av «never enough»

Maja Meyer (13) fra Lyngen sto for en av de mange flotte vokalinnslagene under konserten i kulturhusets storsal lørdag ettermiddag.

KONSERT: Maja Meyer (13) fra Lyngen sto for en av de mange flotte vokalinnslagene under konserten i kulturhusets storsal lørdag ettermiddag.  Foto: Stein Wilhelmsen

kultur

Konserten inneholdt musikalske UKM-bidrag fra ungdommer i alderen 12-15 år, og det gikk stort sett på vokalframførelser der det bare var jenter bak mikrofone. Av totalt 19 innslag var storparten jenter vokalister, med akkompagnement på piano eller gitar. I tillegg var det et danseinnslag fra Lavangen, Mathias Kvåle Pettersen fra Tranøy trakterte trommer, og gruppa Smalltown Ranchers fra Lavangen serverte country.

Fenget publikum med ”Fast Car”

14-årige Emma Halvorsen Agorsah fra Nordreisa fikk kjempeapplaus fra en omtrent fylt storsal i kulturhuset lørdag ettermiddag. Låten hun framførte var dobbelt så gammel som Emma selv.

– Joda, denne låten ”Fast Car” som blant annet Tracy Chapman har spilt inn, er vel nesten 40 år gammel, sa Emma da Folkebladet snakket med henne i ”Dark room”” etter at konserten var over på lørdag.

Hun forteller at det var gitarlæreren hennes som gjorde henne oppmerksom på låten, og han mente og rodde at den ville passe fint for henne. På scenepodiet i storsalen på lørdag stilte 14-åringe med gitar og solbriller, de siste ble for øvrig kastet da litt over halparten av melodien var unnagjort.

– Jeg måtte kaste brillene, for jeg så ikek publikum i det hele tatt, lo Emma etter en opptreden hun var greit fornøyd med.

Odd Halvdan Jakobsen som er nå er leder for UKM i Troms sier til Folkebladet at dette med at ungdommer fra hele fylket stiller til ei mønstring med talenter på forskjellige nivåer, velger han å omtale som et prosessorientert møte for ungdom, der det aller viktigste er at de unge faktisk har mot til å gå på scenen. For tre år siden sto UKM for Ungdommens kulturmønstring – nå har definisjonen av de tre ordene blitt endret til å hete Ung kultur møtes.