Går "bananas" på Sørreisa hotell

6. april spiller Banana Airlines på Sørreisa hotell.

Konsert. Banana Airlines går inn for landing på Sørreisa hotell 6. april.   Foto: Pressefoto

Stemning. Det blir garantert stemning på hotellet når Banana Airlines ankommer.   Foto: Linda Pedersen

kultur

I en pressemelding om konserten på Sørreisa hotell 6. april, beskrives det hvordan Banana Airlines startet sine "flyvninger allerede" i 1983. Påstanden i pressemeldinga er at Banana Airlines er det norske orkesteret som har fans som strekker seg over fire generasjoner – og alle kan synge med når motorene fyres i gang på scenen.

– Hit-maskinen har vært til regelmessig vedlikehold og bandet er nå klar for festivalsesongen 2019 med en del nye låter, men selvsagt også låtene som folk kjenner fra før. I løpet av denne magiske flyningen blir publikum tatt med inn i «Banana-universet» med låter som «Skippagurra Babylon», «Vadsø», «Hiv på Kommagan», «En glad Calypso», «Nordmenn er gale», «Lån mæ en 100-lapp», «Sami Ræppi», «Jompalaia» (Kill Buljo) med flere, heter det i pressemeldinga.

Banana Airlines historie startet på Stokmarknes i 1983 med Kai Kiils tekst til låten «En Glad Calypso om våren». En samlet presse var usikker på om dette tålte dagens lys, men publikum var ifølge pressemeldinga samstemt om at dette kunne bli gull. Albumet «På Vingene» fra 1983 solgte til gull i løpet av noen hektiske sommermåneder, samtidig som bandet gjennomførte tidenes sommerturné med over 100 konserter.  

Banana Airlines har vært aktivt over 35 år.