De to tidligere ansatte skriver bok om Senja Rutebil

Sluttstreken for Senja Rutebil ble satt etter tap i anbudsrunden i 2010. Nå jobber to tidligere ansatte med å få rutebilselskapets historie mellom to permer.

Hedres: Her blir Evy Domås Johansen fra Gibostad gjort stas på blant annet med blomster av bussjåfør Kjetil Renland etter 25 år som trofast passasjer hos Senja Rutebil.   Foto: Privat

kultur

Kjetil Renland og Oddvar Klausen, som er fra henholdsvis Frovåg og Botnhamn på Senja, er nemlig godt i gang med å skrive historien til Senja Rutebil. De har begge vært ansatt i det tidligere rutebilselskapet i 41 år, og vet bedre enn de fleste hva det dreier seg om. Begge knipset en rekke bilder i den perioden de jobbet i selskapet, og har i tillegg samlet inn hundrevis av bilder som de mener vil visualisere Senja Rutebils historie fra privatpersoner.

– Med et selskap som har en historie som går helt tilbake til 1935, da Senja Rutebil ble startet med hovedkontor og senere verksted i Vangsvik, sier det seg selv at ganske mange av disse var analoge fotografier. I arbeidet med boka har vi skannet papirbildene og gjort dem digitale, forteller de tidligerebussjåførene, som har kjørt de fleste innretningene som har rullet og gått i rutebilselskapet.