De to tidligere ansatte skriver bok om Senja Rutebil

Sluttstreken for Senja Rutebil ble satt etter tap i anbudsrunden i 2010. Nå jobber to tidligere ansatte med å få rutebilselskapets historie mellom to permer.

Hedres: Her blir Evy Domås Johansen fra Gibostad gjort stas på blant annet med blomster av bussjåfør Kjetil Renland etter 25 år som trofast passasjer hos Senja Rutebil.  

kultur

Kjetil Renland og Oddvar Klausen, som er fra henholdsvis Frovåg og Botnhamn på Senja, er nemlig godt i gang med å skrive historien til Senja Rutebil. De har begge vært ansatt i det tidligere rutebilselskapet i 41 år, og vet bedre enn de fleste hva det dreier seg om. Begge knipset en rekke bilder i den perioden de jobbet i selskapet, og har i tillegg samlet inn hundrevis av bilder som de mener vil visualisere Senja Rutebils historie fra privatpersoner.

– Med et selskap som har en historie som går helt tilbake til 1935, da Senja Rutebil ble startet med hovedkontor og senere verksted i Vangsvik, sier det seg selv at ganske mange av disse var analoge fotografier. I arbeidet med boka har vi skannet papirbildene og gjort dem digitale, forteller de tidligerebussjåførene, som har kjørt de fleste innretningene som har rullet og gått i rutebilselskapet.