Samler elevene i prosjekt «Come Together»

Kulturskolen i Lenvik har samlet alle elevene i prosjekt «Come Together». Prosjektet skal munne ut i en konsert med samme navn.

ØVER: Fra venstre Gaute Pedersen (euphonium), Mickael Löf (kornett), Amund Posti Møller (tangenter), Thomas Löf (perkusjon), Kenneth Møller (inspektør), Line Magnussen (pedagog blåseinstrumenter) og Isabel Bodin (vokal) øver på innslaget «These are the days». Begge   Foto: Reidar Ingebrigt

kultur

Konserten er satt til fredag 15 februar i Kulturhuset på Finnsnes, og har altså i likhet med prosjektet navnet «Come Together».

– Det vil ganske riktig også være noen av låter av The Beatles, blant annet «Come Together», med i prosjektet og konserten. Men det er ikke hovedpoenget her. Poenget er at vi i dette myldringsprosjektet for første gang lar alle elevene på kulturskolen, store og små, erfarne og uerfarne, øve sammen med det målet for øye at det skal munne ut i en konsert i storformat, forklarer inspektør Kenneth Møller ved Kulturskolen i Lenvik, og fortsetter:

– Det vil si elever på disiplinene piano, fiolin, messingblås og korps, vokal, gitar, bass, band, visuell kunst, kor, drama og musikkteknologi. Alle av de omlag 200 elevene som går på kulturskolen vår skal på en eller annen måte medvirke i dette prosjektet.

God læring

Prosjektet åpner etter Kenneth Møllers menig mange nye muligheter også rent pedagogisk.

– Det er klart at det å binge sammen helt unge og tildels uerfarne elever sammen med eldre elever som allerede har tilegnet seg både en god del kunnskap og erfaring innen sin disiplin er en god ting. De yngste vil på den måten tilegne seg en form for læring som er spesielt for det opplegget vi kjører. Jeg regner også med at det er litt ekstra stas for de yngste å kunne opptre sammen med eldre elever.

Mange uttykk

– Denne konserten det hele skal munne ut i, har den inngangsbillett?

–Ja, vi tar en inngangsbillett, noe vi vanligvis gjør når kulturskolen arrangerer konserter i Kulturhuset. Jeg vil ikke å gå så langt som si at det er en symbolsk sum, men inngangsbilletten er svært overkommelig, for å bruke det utrykket.

– Her kan man vel vente seg et mylder at ulike sceneuttrykk?

– Det kan man, ikke minst fordi kulturskolen underviser i mange ulike disipliner innen kulturfeltet. Men også rent musikalsk, der jeg tror vi kan by på en spennende meny.

– Dere pedagoger trår vel som vanlig også til på oppbakking av elevene?

– Det er klart at vi må gjøre det når våre flinke elever nå skal vise seg fram på hovedscenen på Finnsnes. Og vi håper jo selvsagt også at flest mulig kommer og får med seg det jeg tror kommer til å bli pent både å høre og se på.