– En konsert i beste Gatsby-stil som bringer publikum helt tilbake til 1920-tallet

Damene som medvirker i cabaretkonserten «Club Diva» har gjennomført den siste øvingshelga. Neste stopp er kulturhuset på Finnsnes.

Nattklubbdamer: Storkoret som medvirker i cabaretkonserten «Club Diva» er satt sammen av korister fra kor i Midt-Troms, Tromsø og Nord-Troms.  

Repertoaret spenner fra gamle, klassiske slagere til nyere poplåter blant annet signert artisten Adele

Hanne-Sopie A. Frantzen, dirigent

Arena: Cabaretkonserten «Club Diva» er satt opp i Kulturhuset på Finnsnes lørdag 23. februar. 

Duo: Dirigent Hanne-Sopie A. Frantzsen og Arnfinn Smørgård. Sistnevnte sitter i styret i Norges Korforbund Troms. 

«club diva»
  • Cabaretkonsert med korister fra kor i Midt-Troms, Tromsø og Nord-Troms
  • Hvor: Kulturhuset Finnsnes
  • Når: Lørdag 23. februar
kultur

Cabaretkonserten «Club Diva», som er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom Norges Korforbund og Musikk i Nordland, er satt opp i Kulturhuset på Finnsnes lørdag 23. februar. I helga var det aller fleste av damene som medvirker i denne oppsetningen, i alt 43 av dem, samlet på Finnsnes Hotell til øving både fredag, lørdag og søndag.

– Dette er den siste helga sangerne er samlet for fellesøvning før forestillingen i Kulturhuset på Finnsnes i neste måned. Men alle koristene, blant dem også noen kordirigenter, øver også på repertoaret hjemme hos seg selv, forklarer Hanne-Sofie A. Frantzen, som er storkorets dirigent.

Dette er noe hun har lang erfaring i, med til sammen 25 år med svinging av taktstokken.

– Jeg er dirigent for dette korprosjektet, men ikke kunstnerisk leder, det er det Marita Havaas Olsen og Siv Catrine Johansen som er. Det vil blant annet si at det ikke er jeg som har valgt repertoaret på konserten, selv om det er jeg som driller koristene i det, påpeker Frantzen.

Gammelt og nytt

– Hvilket repertoar er det i denne cabaretkonserten?

– Det er veldig variert. Repertoaret spenne fra gamle, klassiske slagere til nyere poplåter blant annet signert artisten Adele.

– Kan du utdype dette litt mer?

– Ja, når det gjelder musikken så går vi såpass langt tilbake til klassiske ting som ble laget på 40- og 50-tallet. Blant annet «Big Spender» og musikaler som «Chicago». Man kan også vente seg musikk som folk flest forbinder med filmer. Det svinger veldig bra av det.

– Omfatter dette også drama?

– Ikke teater, hvis det er det du sikter til. Men sangerne som medvirker er likevel veldig aktive på scenen. Det går ganske heftig for seg. Kjedelig er det i hvert fall ikke. Dette er show, et forrykende show. Og sist, men ikke minst, så har vi med oss den dyktige jazzsangerinnen og leading lady England Brooks. Født og oppvokst i Los Angeles, men nå bosatt i Bodø, men hun har gjort seg bemerket som sanglady langt utenfor byen hun bor i, understreker dirigenten.

Musikere og dansere

I tillegg til koristene har man også med seg et lag med musikere og dansere.

–Vi har med oss noen svært dyktige og profesjonelle musikere som selv om de ikke utgjør et fullt storband likevel gir en storbandfølelse. Handlingen, for å bruke det uttrykket, er lagt til den eksklusive nattklubben Club Diva, der de fabuløse damene underholder gjestene ved å synge i klubbens eget caberetkor. Det er en konsert i beste Gatsby-stil som bringer publikum helt tilbake til 1920-tallet og alt det glamorøse som gikk fore seg da. Dette gjelder ikke bare sang og musikk, våre flotte damer er også iført flotte kjoler og hodeprakt fra den perioden.

– Er dette en forestilling primært for bra voksne mennesker?

– Det er ikke noen barneforestillingen, men på våre tidligere korprosjekt i samme gate har det også kommet en hel del unge mennesker. Repertoaret gjør at vi kan tilby det meste for de flestes smak, slutter dirigenten.