Vet hva de skal bruke kulturpriskronene til

Kulturprisutdelingene kom som julekvelden på kjerringa for Sanne Suh Berger og Steinar Steffensen.

overraskelse: Verken pianoelev Sanne Suh Berger eller musikkpedagog og musiker Steinar Steffensen hadde den fjerneste anelse om at de skulle motta henholdsvis Ungdommens Kulturpris og Kulturprisen i Lenvik. De ble lurt til å stille i kommunestyresalen under påskuddet at de skulle opptre for kommunestyrerepresentantene.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

Jeg har bestemt meg for å spare til mitt eget flygel. Kulturprispengene er en god begynnelse

Sanne Suh Berger, pianotalent

Akkompagnatør: Steiner Steffensen akkompagnerer en av sin voksne elever ved Kulturskolen i Lenvik. Hun heter Astrid Myrvang Hagen og er fra Rossfjord.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

Ttakker: Steinar Steffensen takker for Kulturprisen i Lenvik med banksjef Siri Lund og ordfører Geir-Inge Sivertsen pluss kommunestyret som tilhørere.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

Mottatt: Ordfører Geir-Inge Sivertsen gratulerer pianotalentet Sanne Suh Berger med Ungdommens Kulturpris.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Som vanlig ble begge prisene, Kulturprisen i Lenvik og Ungdommens Kulturpris, delt ut under årets aller siste kommunestyremøte i Lenvik torsdag denne uka. Begge prismottakerne ble anmodet om å stille i kommunestyresalen under påskuddet av å skulle formidle litt musikalsk adspredelse til kommunestyrerepresentantene. Ifølge virksomhetsleder Cato Simonsen legges det nemlig stor vekt på at ingen av kulturprisvinnerne skal vite at de er de utvalgte før de blir bedt om å komme frem og motta disse. Skjønt, noen små hint kan det vanke underveis.

– Jeg skjønte at det var jeg som skulle får prisen da banksjef Siri Lund begynte å snakke om en av døtrene mine, og et besøk hjemme hos oss, forteller Steinar Steffensen

Steffensen understreker at han ser på det å få Kulturprisen i Lenvik som en bekreftelse på at han i hvert fall har gjort noe riktig.

Ny gitar

– Med kulturprisen mottar du også 10.000 kroner. Utgjør en slik sum noe fra eller til i dag?

– Det vil jeg si at den gjør, men det er klart at det er det å bli tildelt selve prisen, og det den står for, som har mest betydning for meg.

– Har du rukket å tenke på hva du skal bruke priskronene til?

– Siden du spør, så har jeg faktisk det. De skal jeg bruke til å kjøpe en ny gitar, altså en skikkelig julegave til meg selv, spøker Steffensen.

I juryens begrunnelse, som ble lest opp av bankesjef Siri Lund, ble pristildelingen blant annet begrunnet med Steinar Steffensens engasjement og glede ved å bedrive musikk. Det ble også pekt på hans engasjement og kompetanse med å formidle sin kunnskap videre i egenskap av å være musikkpedagog ved Kulturskolen i Lenvik.

I sin korte takketale benyttet Steffensen blant annet anledningen til å takke rektor og kollegaer ved Kulturskolen i Lenvik.

Særdeles lovende

15 år unge Sanne Suh Berger begynte å spille piano i en alder av fem år. Hun er fortsatt elev på pianolinjen ved kulturskolen i Lenvik, men følges i tillegg opp av professor Sergej Osadchuk ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Hun beskrives som et talent utenom det vanlige, som tar musikkundervisningen hun gjennomgår særdeles seriøst og grundig. Hun har til tross for sin unge alder allerede rukket å vinne en prestisjetung internasjonal pianokonkurranse og opptre på scener både i inn- og utland.

– Jeg er veldig takknemlig for at min første pianolærer var Dann Karlsen. Han fulgte meg opp på en veldig god måte, og hadde stor betydning for at jeg fortsatte med å spille piano, understreker Suh Berger.

Også på henne kom prisutdelingen helt overraskende.

– Men du har vel ikke rukket å tenke over hva du skal brukepriskronene til?

– Jo, faktisk har jeg det. Jeg har bestemt meg for å spare til mitt eget flygel. Kulturprispengene er en god begynnelse.

Foruten 10.000 kroner består kulturprisene av et diplom og blomster.

Da Lenvik kommunestyre samlet seg til årets siste møte torsdag, ble det ikke delt ut bare én, men to, kulturpriser.