Mange forskjellige aktører klar for julekonsert

Det er som vanlig mange forskjellige aktører på podiet når Lenvik menighet inviterer til julekonsert.

Kor: Finnsnes Kirkes Ungdomskor skal blant annet fremføre «Nordnorsk Julesalme» og «Soon and very Soon» under Lenvik menighets egen adventskonsert «Kom til Krybben» i Finnsnes kirke i kveld. Etter at konserten er over er det som vanlig duket for kirkekaffe.   Foto: Jon Blamire

Instrumental: Shana Smitts Nilsen skal gjøre en instrumentalversjon av julesalmen «O helga natt» på sitt instrument trombone.  Foto: Jon Blamire

Vokal: Dilani Johnson fremfører salmen «Ennai Marava» på sitt morsmål tamilsk. Teksten til denne lovsangen består av en sammensetting av tekster fra Bibelen.  Foto: Jon Blamire

kultur

Konserten heter «Kom til Krybben», og går av stabelen i Finnsnes kirke lørdag kveld. Den har inngangsbillett, men er det som initiativtaker Jon Blamire beskriver som «årets billigeste julekonsert».

– Programmet i konserten er variert, med innslag av Finnsnes kirkes eget barnekor og ungdomskor, kirkebandet og flere solister. Gullongan, er vårt nyeste kor, der de aller minste barna medvirker. Det skal fremføs fire helt nye sanger om reisen til Betlehem, forteller Blamire.

Barnekoret skal gjøre sin versjon av Marias lovsang, «Min sjel synger til Herren», mens ungdomskoret stiller med «Nordnorsk julesalme», «Lys imot mørketida», med solist Kamila Jakobsen, og «Soon and very soon». Kirkebandet bidrar med «Et barn er oss født», tonesatt med en ny komposisjon skrevet av kantor Jon Blamire.

– Kirkebandet skal i tillegg akkompagnere barnekoret og ungdomskoret, spesielt under «Hør hvor englesangen klinger», forklarer kantoren.

Solister

Shana Smitts Nilsen er en av solistene i konserten. Hennes jobb er gjøre en instrumentalversjon av julesalmen «O helga natt» på sitt instrument trombone.

– Vi er veldig glad for å ha med oss Dilani Johnson også på denne konserten. Hun skal fremføre «Ennai Marava», som er en vakker lovsang som gjør på sitt morsmål Tamilsk. Den består av en sammensetning av tekster hentet fra Bibelen.

Sarah Blamire, som er kantorens egen datter, skal fremføre «Himlen Ånde», en sang som fokuserer på Marias tanker rundt det å være Jesus´s mor.

Allsang

Men Jon Blamire, som er et særdeles godt menneske, vil også ha publikum med på notene.

– De inviteres til å synge sangene «Tenn Lys» og «Nå er den hellige time» sammen med alle aktørene i konserten.

– Men nå lurer sikkert alle på om du har noe godt å by på etter konserten?

– Det har vi. Da vil det være salg avforskjellig som vi håper flest mulig vil ta godt for seg av. Alt som måtte komme inn av billettsalg og matsalg går til en tur ungdomskoret skal ha neste år.