Lover adventskonsert med et bredt repertoar

Førstkommende torsdag 6. desember inviterer Rossfjord Blandakor med solister til årets adventskonsert i Rossfjord kirke.

Kor: Rossfjord Blandakor med solister ønkser velkommen til adventskonsert i Rossfjord kirke førstkommende torsdag 6. desember.  Foto: Privat

I helgene før jul skjer det jo så mye, ikke minst på konsertfronten

Inger Joakimsen Lajord

Arena: Rossfjord kirke er arena for adventskonserten.  Foto: Torbjørn Fredriksen

kultur

I år setter Rossfjord Blandakor strek etter konserten i Rossfjord kirke.

– Vanligvis pleier vi også ha en konsert i Vonheim Samfunnshus nærmere jul, der vi også har bevertning og tombola. Men i år er det flere kor fra bygda som har ting på gang i førjulstiden, også på Vonheim. Vi har derfor valgt å sløyfe konserten der og heller konsentrere oss om konserten i kirka. På den måten slippe vi jo også andre til, forklarer Inger Joakimsen Lajord i Rossfjor Blandakor.

– Men har folk flest tid til å gå på konsert på en vanlig hverdag?

– Det er det inntrykket vi har fått. I helgene før jul skjer det jo så mye, ikke minst på konsertfronten, at folk ikke rekker over alt. Derfor er det faktisk bedre å legge konserten på en torsdag, da folk flest bare er en arbeidsdag unna kommende helg. Konserten er på kveldstid, så man rekker å handle det man skal, hvis man må det, før man går på den.

Tredje året

– Er konserten i kirka en lang tradisjon?

– Nei, ikke for oss. Årets konsert er hvis jeg husker riktig den tredje i rekken for vår del. Vi kaller den en adventskonsert, ikke en julekonsert, fordi vi synes at førjulstiden er en veldig spesiell og fin tid.

Stine Solbergnes er korets dirigent. Lajord anslår dagens medlemsmasse til å bestå av rundt 20 sangere.

Koret har også med seg noen solister.

– I år har vi med oss Pål Andreas Berntsen på piano. Han er veldig dyktig, og en musiker vi har samarbeidet med før i slik sammenhenger. Ellers medvirker også de tre søstrene Lothe på sang.

Intim

Lajord mener at Rossfjord kirke er en fin arena for konserten.

– Den er jo såpass liten at man får en ganske intim setteing og stemning. Vi mener at vi har et ganske variert repertoar å tilby, med ting som alle kjenner og nye nyere ting. Så da gjenstår det bare å ønske flest mulig velkommen.