Sangfest med Arctic Editon i Metodistkirka

Absolutt alle, om de har sangerfaring eller ikke, er velkommen til å gi lyd fra seg i et storkor Metodistkirken på Finnsnes vil sette sammen.

ARRANGØR: Metodistprest Roy-Frode Løvland med logoen til Metodistkirken i bakgrunnen. Helga 16. til og med 18. november inviterer han alle som har lyst til medvirke i et storkor til øvingshelg for konserten «Sangfesten Arctic Edition», som er satt til siste øvingsdag 18. november i Finnsnes kikre.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

INSTRUKTØR: Den britiske gospelartisten Solomon Facey skal både være instruktør og selv medvirke i konserten.   Foto: Metodistkirken

kultur

Det er andre året på rad at Metodistkirken på Finnsnes inviterer til «Sangfesten Arctic Edition».

– Dette er et konsept som Metodistkirken sentralt har utviklet, og som vi har laget vår egen utgave av. Siden vi står som arrangør stiller vi med vårt eget ungdomskor Privilegium Gospel, mens vi håper at resten av det storkoret vi ønsker oss fylles opp både av medlemmer fra andre kor og enkeltpersoner uten korerfaring som har lyst til å være med, forklarer Roy-Frode Løvland, som ber interesserte å ta kontakt med Metodistkirken på Finnsnes eller slå en telefon til ham selv. Påmeldingsfristen er satt til over førstkommende helg.

– Det kan ikke understrekes nok at alle, uansett hva de måtte mene om egne sangferdigheter, er velkommen til å være med i koret. Det gjelder også alder, både barn, ungdom og voksne kan melde seg på.

Øvingshelg

Øvingshelga er altså satt til helga 16. til og med 18. november.

– Vi vil skifte mellom å øve i Metodistkirken og Finnsnes kirke fram til konsertstart om kvelden sandag 18. november. Men vi legger vekt på at dette skal være et familievennlig opplegg, så vi skal ikke holde på utover kvelden. Øvinger skjer på dagtid, understreker Løvland.

– Vil det være bevertning underveis?

– Så absolutt, ingen behøver å dra hjem for å spise denne øvingshelga. Vi serverer både varm og kald mat, og vil dessuten legge inn pauser med drikke og noe å bite i. Dette ser vi på som svært viktig, alle som medvirker i dette skal ha en fin og opplevelsesrik helg sammen med oss. Noe de kan se tilbake på som noe fint.

Nytt stoff

Til å lede det hele har Metodistkirken på Finnsnes hyret inn den britiske gospelartisten Solomon Facey.

I England har Facey opprettet og ledet flere kor som har oppnådd å bli veldig populær i hjemlandet. Han har blant annet opptrådt for den britiske dronningen opptil flere ganger, og inviteres jevnlig til arrangementer i regi av statsministeren. Han er også en flittig gjest på store festivaler og scener.

– Det Solomon Facey skal lære oss og resten av koret er gospelsanger som også er nye for oss som har arbeidet med Privilegium Gospel. Vi stiller i likhet med de andre medlemmene i storkoret med helt blanke ark, presiserer Løvland.

– Hvor mange har du plass til i dette koret?

– Så mange som har lyst til å være med. Det er god plass i Finnsnes kirke, og vi satser på å få et mye større kor i år enn i fjor, da koret hadde 60 sangere.