Det sier leder Kje-Àndre Johansen i UIL Havørn, som står som arrangør av Fisk og Fotball i Senjahopen.

– Bare én gang i løpet av de 20 årene vi har arrangert Fisk o g Fotball har vi måttet rømme inn i Senjahallen på grunn av dårlig vær. Også i år slapp vi det, været var godt fra torsag til søndag. Helt til alt var ferdig søndag ettermiddag, da begynte det å regne, forteller Johansen.

Fisk og Fotball startet torsdag sist uke, med den tradisjonelle fiskekonkuransen på Aksel Hansen-kaia. Der møtte det opp 50 fiskere, noe som er over gjennomsnittet.

Jevnt bra besøk

– Vi hadde bra besøk på det meste. På fiskebuffeten fredag var det svært få plasser ledig, og på pubkvelden og festen i bygdehuset fredag og lørdag møtte det henholdvis godt over 100 og 70 personer. Noe vi må si oss fornøyd med. Når det gjelder fiskebuffeten, så kommer mange som bor andre steder hjem for å få den med seg.

– Festen på huset lørdag er primært for unge mellom 15 og 25, også disse bør det være et tilbud til, mener Johansen.

– Går dere i pluss økonomisk?

– Ja, det er noe vi pleier å gjøre. Vi er så heldig å bli sponset av flere store fiskeribedrifter, så alle fiskeråvarene vi bruker får vi til en særdeles gunstig pris.

– Pluss kanskje at mange jobber frivillig.

– Ja, vi har hatt omlag 200 i sving med å avvikle Fisk og Fotball. Flere av dem begynner allerede på vårparten med forberedelsene. Jeg vil gjerne understreke at vi setter veldig stor pris på all den frivillige innsatsen så mange gjør. Det 60-60 i sving bare med å lage kakene som selges under arrangementet.

Viktige midler

Kjell-Andrè Johansen melder også om stort oppmøte og kul på veggen på diskotekene som ble arrangert for barn og ungdom i samfunnshuset i Mefjordvær.

– Fisk og Fotball er den viktigste inntekskilden vi har til ungdoms- og idrettslaget.

– Så nå går dere på med krum rygg for neste års arrangement?

– Det er kanskje litt for tidlig å si dagen etter at årets Fisk og Fotball er ferdig. En del av de som har stått på er nok litt slitne etter fire dager i stroppen. Men Fisk og Fotball er av flere grunner viktig for oss som bor her.