Seminaret har inngangsbillett, og påmelding skjer via e-post eller telefon til Senjamållaget.

– Vi har ikke satt noen påmeldingsfrist, så her er det først til mølla-prinsippet som gjelder, forklarer leder i Senjamållaget, Steinar Nymo.

Senjamållaget, som ble stiftet i 2015, har per i dag omlag 40 medlemmer som kommer fra et vidt geografisk område langt utover Midt-Troms.

– Den første dagen i seminaret legger vi til grendehuset i Skatvik, der vi blant annet tar for oss Senja og senjaværinger gjennom 2.500 år, senjamålet som det er i dag og en fremtidig skrivemåte for det. Her serverer vi kortreist mat i form av seimølja og rabarbragrøt, forteller Nymo.

Dagen etter, lørdag 1. september, flyttes hele seminaret over til Sážža - Senja Natur- og Kultursenter i Øverbotn, der de to siste dagene skal avvikles.

Musikk og billedkunst

Lørdag vil ifølge Steinar Nymo være den dagen i seminaret som har et bredest program.

– Da får vi besøk av Kine Hellebust og Svein-Arild Berntsen, som begge både driver med musikk og kunst. At Kine Hellebust også bedriver kunstformidling er kanskje ikke så kjent. Hun kaller det selv for fotografikk, mens Svein-Arild Berntsen som kjent er billedkunstner. De vil stille ut noen av sine arbeider, men skal i tillegg gjøre en konsert med eget repertoar. I denne delen av programmet medvirker også Magne Skjævesland.

Salg av såkalt kortreist mat og litteratur står også på programmet lørdag.

– Her er det litteratur av lokale forfattere som tilbys for salg, forklarer Nymo.

Noregs Mållag

Lørdag får man også besøk av representanter for Noregs Mållag.

– Det er lederen og en i staben i Noregs Mållag som kommer. Noe vi setter svært stor pris på.

Søndag er all tid og rom gitt utstillingene til Kine Hellebust og Svein-Arild Berntsen.

Steinar Nymo selv legger størst vekt på det faglige i seminaret, og håper at temaene de tar opp vil interessere flest mulig. Senjamållaget har tidligere arrangert ett seminar.

Kurshefter som skal brukes på seminaret. Ett av dem er også til salgs. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Kine Hellebust medvirker både som visekunstner og billedkunstner på seminaret til Senjamållaget. Det samme gjør Svein-Arild Berntsen. Foto: Øivind Arvola