Husøydagan er ikke bare fiskefaglige seminarer og politisk debatt. Hver dag i det tre dager lange arrangementet kan også by på ulike kulturuttrykk, noe av det spesielt siktet inn mot barn og ungdom.

– Under denne kategorien hører blant annet det tradisjonelle diskoteket i Ungdomsklubben på fredag med. Her er det først et diskotek beregnet for barn fra seks til ni år, som etterfølges at et diskotek for unge fra til til 15 år senere samme kveld, opplyser leder av Husøy Grendeutvalg, Stina Uteng.

For en trolig noe eldre målgruppe er fredagskvelden også satt av til en konsert med mezzosopranen Sunniva Eliassen, som for første gang gjør «Arktisk Salmekonsert» under Husøydagan. Konserten er lagt til Husøy Kapell på tidlig kveldstid.

Kurs

Kursaktiviteter faller også inn under kulturbegrepet denne gangen.

– Det skjer på lørdag, da Kulta fra Tromsø arrangerer klovn- og sjonglørkurs. Dette er jo i utgangspunktet et tiltak for barn, men også voksne er hjertelig velkommen til å delta. Kulta gjør i etterkant av kurset et eget show.

For den yngste målgruppa inngår også hesteridning, hoppeslott og utlån av såkalte VR-briller. Også dette på lørdag.

Lørdag avsluttes i likhet med fredag med bryggedans på det man på Husøya kaller Ainnersia. Den levende musikken besørges av Trinity. Lørdag er dette innslaget merket pubkveld.

Biskopbesøk

Søndag er det lagt opp til familievennlige aktiviteter i fjæra, med blant annet utlån av våtdrakter til barn, bål og salg av blant annet vafler, kaffe og brus. På programmet her står blant annet funballz, kano, kajakk og fridykking..

Den tradisjonelle gudstjenesten i Husøy Kapell ledes denne gangen av Herborg Finnset, som jo som kjent er biskop i Nidaros.

– Var hun vanskelig å få nordover?

– Når det gjelder biskopen så er det Mathilde (Mathilde Karlsen. jour.anm) som har ordnet med det å få henne til Husøydagan. Jeg tror ikke det var så veldig vanskelig, så vidt jeg vet kjenner de to hverandre godt i fra den tiden da Herborg var prest på våre trakter.

Politikk, fisk og kultur på Husøya kommende helg. Foto: Linda Pedersen