Musikk hele dagen på Nord Norsk Dansebandfestival i Nedre Målselv

– Det vil alltid være noe å drikke og danse til

Nord Norsk Dansebandfestival har blitt arrangert årlig siden 2005 i Nedre Målselvfossen. Årets festival går av stabelen 9.-11. august.

DANS: Til helga kan du ta fatt på dansefoten på Nord Norsk Dansebandfestival i Målselv. Her fra et tidligere arrangement.  Foto: Preben Olsen

DÆNEBÆNDET: Dænsebændet er klar for årets Dansebandfestival i Nedre Målselv.  Foto: Pressefoto

TIL MÅLSELV: Holiday spiller på alle de store festivalene, og kommer nå til Målselv.  Foto: Pressefoto

kultur

På årets festival er det plukket ut artister fra øverste hylle fra Norge og Sverige. Helga 9.-11. august kan man vente seg god stemning med musikk og dans fra formiddagen og utover natta.

– Vi skal ha musikk hele dagen, så det er alltid noe å drikke og danse til, sier arrangør Tormod Berg, og forteller at de er klare til festival-start.

– Vi har arrangert festivalen så mange ganger at det går litt av seg selv.

Trekkplaster

Arrangøren forteller at trekkplasteret i år er Dænsebændet og det svenske orkesteret Holidays.

Dænsebændet har vært på veien i 37 år, og har på de årene rukket å slippe 19 album og vunnet tre Spellemannspriser. Holidays ble startet i 1999 og er svært populær i Sverige.

– Dænsebændet er et av Norges lengstlevende danseband, og er i skuddet. Holidays er up-and-coming og spiller på alle de store festivalene, forteller Berg.

Andre som skal spille og underholde på festivalen er Vesterålsbandet Scenestrekk, Marius Brynjulfsen og Nils-Einar.

Scenestrekk skal gi variasjon under festivalen hvor de skal stå for countrymusikk. Brynjulfsen skal gi allsangfaktor, latter og velkjente dansebandperler. Han skal også stå sammen med Nils-Einar å spille danseband- musikk fra tidlig formiddag og utover hele dagen.

– Vi bruker å ha 500-600 gjester per dag gjennom festivalen. Vi bruker ikke å selge så mange billetter på forhånd. Folk vet at det er plass og så kommer de når det starter, forteller Berg.

Danseglede

På festivalen skal det være oppvarmet stortelt som skal sikre dansefoten og musikk fra hele tre scener både inne og ute. I løpet av festivalen skal det også være kåring av årets dansepar. I tillegg skal det serveres grillmat.

– Vi er mange frivillige som holder på. Vi har scene som står ferdig, så vi har det lettvint med å slippe å bygge alt fra bunnen av, sier Berg.

Været bruker ikke å sette en stopper for folkemengden.

– Været får vi ikke gjort noe med, og det ser ut til at folk kommer uansett. Vi har jo telt så vi berger oss, men det er jo mye hyggeligere med opphold. Det blir nok bra og god stemning uansett vær, sier Berg.

– Vi håper på en kjempefestival, og ønsker alle hjertelig velkommen, avslutter Berg.