– Vi satser på en skikkelig markedsgate

Også under årets utgave av Finnsnes i Fest kan man prøve ut nye internasjonale smaker. Det lover festivalsjef Beate Seljenes.

MatMARKED: Det internasjonale matmarkedet skal som vanlig holde til i Storgata under Finnsnes i Fest. Foto: Trond Sandnes 

kultur

– Matbodene skal stå i Storgata fra mandag til og med lørdag, forteller hun.

Livlig

Festivalsjefen tror det blir en uvanlig travel og livlig festivalgate i Finnsnes sentrum i år.

– Nå kommer jo matmarkedet på mandag, i tillegg til at det kommer en del andre bodselgere også. Det kommer til å bli ganske fullt, så vi satser på en skikkelig markedsgate.

Hun tror det er bra for festivalfølelsen.

– Det gjør jo at det blir skikkelig folkeliv i sentrum. Dette er en ellers rolig by, men under festuka håper vi at det koker litt, sier Seljenes.

Dette er ikke første gangen man har besøk av matmarkedet på Finnsnes.

Bredde

– Første gang de skulle komme hit var det Line Miriam Sandberg som var festivalsjef. Men da hadde de lest litt feil, de trodde de skulle til Finse. Så da havnet de litt langt unna og kom seg ikke hit, ler Seljenes.

Selv om hun oppfatter at tilbudet er populært, har hun merket et snev av motstand.

– Det er selvfølgelig mange syn på saken. Noen mener at matmarkedet tar kunder fra det lokale næringslivet, men vårt argument er at markedet tilbyr bredde i festivalen. Bodene er med på å gi grunnlag for folkeliv og mylder, og sånn sett tror jeg heller det hjelper det lokale næringslivet med å trekke folk til dit butikkene er, nemlig sentrum. aktivitet avler aktivitet, kostaterer hun.

Hele Europa

På nettsidene til internasjonalt matmarked, skriver de at markedet bringer med seg smaken og atmosfæren fra hele Europa til de byene de besøker. Her kan man smake på diverse retter fra Italia, Spania, Frankrike, Nederland og flere andre europeiske land. Siden oppstarten i 2004 har de organisert markeder rundt omkring i Storbritania, og siden 2009 hovedsakelig i Norge og Sverige.

Fra mandag til og med lørdag under festuka gjelder det altså for matelskere å kjenne sin besøkelsestid.

I tillegg til markedet og bodene i sentrum, skrev Folkebladet tirsdag om at fest-området i år blir flyttet til torget.

– Nå får vi sjarmen av å ha alt i bysentrum, sa booking-sjef Krister Viken om den saken.