Det sommerlige trekkspilltreffet i Lyngen, arranert av Troms krets av NTL, Norske trekkspilleres landsforbund, er et stort høydepunkt for mange musikkglade over hele landsdelen. Treffet er uhøytidelig og sosialt, og kan best beskrives som «trekkspill med nogot attåt», er arrangørenes egen betegnelse i pressemeldingen. Lokal samarbeidspartner er Lyngen/Karnes idrettslag.

Treffet starter offisielt på onsdag med jam på huset, men for dem som ønsker å ankomme tidligere, er campingen åpen flere dager i forveien.

– Onsdag er det matservering med rømmegrøt og lapskaus, og musikk og mulighet for en svingom. Torsdag fortsetter vi med grillmat og allsang på huset, heter det i presseskrivet fra arrangørene.

Fredag formiddag er det klart for den delen som gjør trekkspilltreffet ekstra hyggelig både for musikere og tilhørere: Da drar musikantene ut og har opptredener både i butikker og på ferger.

Underholdningskonsert

– Dansefest avholdes fredag og lørdag kveld, og som vanlig er det tilreisende musikere som står for dansemusikken. Her dannes det grupper for anledningen, det «buskspilles» og så videre. Det spilles på to steder, i partyteltet og inne på huset. Lørdag avholdes det dessuten en uhøytidelig underholdningskonsert, hvor de som vil, kan delta, heter det i pressemeldingen.

Også for «single» musikere

Du trenger heller ikke være tilknyttet noe orkester eller en større musikalsk gruppe for å delta på trekkspilltreffet. Dugnadsinnsatsen går for øvrig begge veier: Treffet er basert på dugnad, og musikerne spiller gratis. Overskuddet går til rekrutteringstiltak innenfor trekkspill.

– Alle er hjertelig velkommen til å spille. For «single» musikere som ikke er med i noen gruppe fra før av, kan du være med i et fellesorkester og spille til dans fredag og lørdag kveld. Det øves litt på forhånd – før dansen starter. Og spesielt vil vi anmode lokalbefolkningen om å komme, siden arrangementet er åpent for alle, blir det opplyst av arrangørene.

STRING SWING: Trekkspilltreffet har trofaste deltagere fra hele landsdelen – her er Hot for swingende i aksjon. I år stiller string swing-ensemblet fra Midt-Troms for niende gang på Polleidet. Foto: Privat
CAMPUS POLLEIDET: I sommergrønne omgivelser hvor det meste av trekkspilltreffet foregår – også denne gangen med buskspill. Foto: Privat