Mange husker nok Ingebrigtsen som deltaker i Det store korslaget, og festivalgjestene kan igjen glede seg over at en av Norges beste stemmer blir å høre hele uken gjennom, forteller bookingansvarlig Krister Viken i uRock Productions.

– Lasse farter landet rundt og spiller og er med i mange musikalske prosjekter. Det siste er et hyllest-album til avdøde Uriah Heep-vokalist David Byron, sier Viken.

Queen

Lasse Ingebrigtsen, som til vanlig har base i Tromsø, opptrer i flere formater både som gjestevokalist, trubadur og i ulike bandsammenhenger. Ifølge presentasjonen på intromusic.no har han medvirket som vokalist i forskjellige konsertproduksjoner, både i Queen-show, en tribute til Michael Jackson, musikalen Anna og i The best of musicals.

I bandsammenheng har han opptrådt med en rekke kjente artister, blant annet Chris Thompson fra Manfred Manns Earthband; med Paul Young, Leo Sayer, Graham Goldman fra 10CC, Fish fra Marillion og Jørn Hoel. Han spilte også i en årrekke i bandet O.J and The Simpsons med Spike Edney, som er musikalsk ansvarlig i supergruppa Queen på keyboard – også kalt den femte Queen.

Ingebrigtsen var en del av «Team Jørn» med Jørn Hoel under det store Korslaget, som da var TV2s største produksjon, og var en av solistene som fikk synge mest.

Ønsker fra publikum

Finnses i Fest arrangeres for 38. gang i år, og festivalen går fra mandag 30. juli til søndag 5. august. Blant artistene som skal stå på scenen disse dagene, er Irish Vikings, AC/DC-tributebandet Black Ice og Violet Road. Den som åpner det hele, er Vidar Villa på fredag. Villa er kjent med låter som «One night stand» og som deltaker på Melodi Grand Prix i mars.

Når Lasse Ingebrigtsen går på scenen, er han heller ikke fremmed for å ta imot ønsker fra publikum.

– Vi oppdaterer på sosiale medier når og hvor du kan oppleve denne fantastiske mannen og hans spennende utvalg låter. Lasse har et stort låtutvalg å plukke fra, er flink til å lese sitt publikum, og tar gjerne imot ønsker. Vi gleder oss til å høre han spille og synge for oss i Finnsnes sentrum gjennom hele denne festuka, forteller Krister Viken.