Kari Amanda fra Silsand skal reise med Radix Dance Crew til en internasjonal dansefestival i Macau i Kina. Festivalen varer i åtte dager og inneholder parade, workshops og danseforestillinger.

– I oktober i fjor sendte vi inn en videosøknad for å delta, og i november fikk vi vite at vi fikk være med, forteller Frøseth.

På festivalen skal rundt 18 land delta fra hele verdenen, hvor Frøseths dansegruppe er bidraget som skal representere Norge.

– Festivalen har fokus på kulturutveksling, hvor forskjellige dansegrupper viser frem hva de har jobbet med. Vi er en dansegruppe på åtte stykk, og reiser til Macau sammen med en reiseleder.

Lang tradisjon

Festivalen i Macau har en lang tradisjon. Den ble startet opp i 1987, og arrangeres hvert andre år.

– Noe som er unikt er at provinsen vi skal til, betaler oss for å komme dit. Alle deltakerne får reise og oppholdet dekket. Jeg synes det er veldig bra at de bruker penger på et arrangement som dette, sier Frøseth.

Kulturutveksling

Frøseth forteller at det er opplegg fra morgen til kveld som inneholder alt fra oppvisninger til byturer.

– To i dansegruppen min har vært med på festivalen før, og de skryter veldig av opplegget. Arrangørene er veldig opptatte av at vi skal bli kjent med mennesker fra andre land, og lager et program med fokus på kulturutveksling.

Frøseth forteller at Radix Dancecrew stiller med ett viking-nummer og ett dansenummer som handler om pesten. De skal opptre både innen- og utendørs, samt ha en koreografi i paraden. Det er to i gruppen som har hatt ansvar for koreografiene våre.

– Den siste måneden har vi trent fem timer hver dag for å finpusse på nummrene våre, og for å bli helt klar. Jeg gleder meg mye til festivalen, avslutter Frøseth.

Kari Amanda Frøseth med dansegruppen Radix Dance Crew. Foto: Foto: Irlin Finsådal