– Jeg ga alt jeg hadde

Under Barnas gateløp i Salangen fredag stilte 110 forventningsfulle unger på startstreken. – Jeg ga alt, medgir Jørgen Stark Tefrum og hiver etter pusten.

I HUNDRE: Ungene var i hundre da de deltok i Barnas gateløp i Salangen lørdag.  Foto: Ulf Antonsen

GØY: Søskenparet Marius (t.v) og Jørgen Stark Tefrum er veldig fornøyde med medalje etter målgang under Barnas gateløp under Millionfisken.  Foto: Ulf Antonsen

GA ALT: Jørgen Stark Tefrum ga alt under Barnas gateløp.  Foto: Ulf Antonsen

kultur

– Med ett vrimler det av unger, sier Tonje Vik i arrangørstaben til SpareBanken 1 like før de avholder gateløpet i Salangen.

Og ikke nok med det, også sola titta fram og tørket opp gatene mens de over hundre ungene gjør seg klare til start.

Ga alt

En etter en blir navnene i løpet som ikke tar tida på noen men der det viktigste er å delta og få medalje etterpå. Likevel er det ikke noe å si på innsatsen til ungene som legger av gårde i et forrykende tempo på den om lag 800 meter lange løypa i sentrum.

– Ja, jeg tok i med det jeg klarte, bekrefter 9 år gamle Jørgen Stark Tefrum og medgir at det var gøy mens han prøver å få igjen pusten.

Til vanlig er han med og spiller fotball og tydeligvis vant til å gi alt. Også lillebror Marius var med og smiler fra øre til øre når han har fått medaljen sin. Familien er fra Tromsø og mor sjøl forteller at de er ofte i Salangen siden de har hytte her.

Bidrar til folkefesten

– Vi hadde 110 deltakere i år mot 175 i fjor, og færre forhåndspåmeldinger. Noe været i år nok må ta skylda for, men vi er likevel godt fornøyde, sier Tonje Vik.

Hun mener det er viktig å støtt opp om Millionfisken og bidra til med et arrangement under folkefesten.

– Og så er det veldig gøy å se så mange glade unger og foreldre her, sier hun etterpå mens ungene er fornøyde med medaljen sin.