Og det var faktisk ikke bare unge som hadde funnet veien ut denne kvelden.

– Vi hadde også en mann på besøk i teltet som fylte 80 år, og publikum stilte opp med bursdagssang til ham, nesten rørende spør du meg. Så det er jo slik at selv om alderen ikke er av yngste utgave går det an å møte opp her og nyte kvelden og musikken. Det sa Vegard Olsen på tråden mens han og de andre i Vårsol-gjengen holdt på med nedrigging av telt og utstyr på søndag.

Rund 500 i teltet på kvelden

Nær sagt som normalt var det ikke veldig mange i VGard-teltet før fram til i ti-tida på kvelden.

– Vi hadde jo på forhånd solgt over 200 billetter. Vi vet at folk gjerne venter ei stund før de kommer, og på lørdag hadde vi jo også VM-kampen Sverige-Tyskland som nok holdt folk hjemme lenger enn vanlig. Vegard sier at han anslår at det totalt ble solgt en del over 400 billetter inklusive forhåndssalget, og at det etter klokken elleve og utover var rundt 500 personer inne i teltet. Vegard skryter av sine fotballvenner i Vårsol.

– De var først på kamp i Salangen der de slo Salangen 2 6-5 etter scoring på overtid, kom hjem og i dusjen før de stilte her. Og i dag er de samme guttene her og hjelper til med å rigge ned. Sikker litt lei og sliten, men dette er en virkelig kameratgjeng med godt samhold.

– Lyd-Lars sørget for god lyd, og i tillegg til de annonserte bandene. Ved siden av Onkel Tuco og Playoff «oppdaget» jeg Målselvbandet «Promotion» da de spilte på fredag, og de fikk stor applaus da de spilte også for den mer voksne generasjon på lørdag.

Heldig gambler

For en av vaktene under VGardlista-kvelden ble det en god ekstra slant inn på konto. Han hadde satset 500 kroner på at Tyskland slo Sverige, og ble mer og mer irritert da kampen led mot slutten med stillinga 1-1. Stor var gleden da han kikket på kampen som Folkebladets medarbeider fulgte med på, og så at Tyskland scoret på frispark bare sekunder før slutt - det innbrakte vakten 13.900 kroner inn på konto.

Vegard Olsen og Daniel Fosseng startet kvelden med en liten DJ-duell fra scenen - hver med sin utvalgte musikk. Foto: Stein Wilhelmsen
Det tok tid før publikum kom ut, men mellom klokken ti og elleve «ramlet» folk inn i teltet. Foto: Stein Wilhelmsen