Det ligger i rossfjordbygdas natur å kunne varme sine tilhørere selv på en så kjølig søndag: På Vonheim samfunnshus var det tent i vedovnen, og et publikum på nærmere hundre kunne glede seg over fellesskapet i kulturbygda: De har et eget blandakor som lever opp til navnet med å forene på tvers av aldersgrupper; de har de yngste koristene i Kor Artig – sjarmtrollene som synger nettopp om vennskap og bedre vær; de har familietrioen søstrene Lothe – og som om bygda ikke har evig nok å på by av kultur, har de musikalske gjester fra nabokommunen i Sørreisa damekor. Lørdag opptrådte de med Bil og baluba på Krogstadtunet i hjemkommunen, søndag kunne de glede konsertgåere også i Rossfjord med sitt 40- og 50-talls inspirerte repertoar, gjennomført i både musikalsk stil og koristenes egen kleskode.

Kor Artig har allerede eksistert som sanggruppe i flere år, men først i vinter hadde de sin egen, «frittstående» konsertkveld. På julekonsertene til blandakoret er de faste innslag.

Et trofast følge er også søstrene Lothe; Ronja, Isabella og Jannicke Lothe, med pianist Rune Karlsen som tonefølge.

Søstrene Lothe består av Ronja (13), Isabella (19) og Jannicke (24). Er du i samme musikalske familie og søskenflokk, blir man samspilt. De tre har sunget sammen så lenge de kan huske.

– Vi synger en god del – vi har ikke noe fast opplegg ennå, men ønsker å få det, forteller Jannicke.

Foreløpig går det mye på norsk i repertoaret deres, men planen er å kunne bygge et program hvor også egne låter inngår.

– Vi har har lyst til å prøve å få laget en egen sang og gjøre en innspilling – særlig siden Jannicke bor på gård med studio, forklarer Isabella.

– Og kanskje sette sammen et repertoar som vi kan dra ut med, føyer Jannicke til.

På julekonsertene på Vonheim har søskentrioen tradisjon i å stille opp. En vårkonsert skaper også en egen stemning.

– Det er alltid ekstra artig å være på Vonheim. Det er omtrent som å komme hjem, smiler Ronja.

Blandakoret har en stødig akkompagnatør i pianist Sindre Sandvik, de har egne solister, og de hadde en lun måte å tolke ABBA i lavmælte versjoner: Dét er stemningsskapende i en konsertåpning der man har gått i ly for uværet.

Men etter pausen var det gospel og negro spirituals som løftet skodden fra lia ovenfor Vonheim, ikke minst «Cert’nly Lord» og «Come To The River». Begge er låter du ikke hører så ofte i slike konsertsammenhenger, og særlig sistnevnte ga en ekstra løft som kveldens siste musikalske innslag.

Slik denne søndagen var, trengte man nok en nærmere to timer lang vårkonsert for å få vekk de tyngste regnværsskyene.

Men da fremstod den også til slutt som en god solskinnsperle.

Søstrene Lothe: En familiær trio, bestående av Jannicke, Isabella og Ronja Lothe. Foto: Arne Ivar Hanssen
gjennomført: Sørreisa damekor med gjennomført 40- og 50-tallsstil, både i musikalsk uttrykk og i kleskode. Foto: Arne Ivar Hanssen
vertskap: Rossfjord blandakor – koret som sørger for å spre både vårglede og julestemning i løpet av sitt årshjul, med ballader, ABBA og gospel på repertoaret.