Lucille, Midt-Troms rock- og bluesklubb, tar arrangørrollen alvorlig bare noen måneder etter at klubben ble stiftet i vinter: I utelivsbyen Finnsnes, hvor flere nye kulturscener er blitt etablert det siste året, er det ikke alle som går ut på konserter på kveldene. Da er det ekstra hyggelig å kunne ønske velkommen til konsert på dagen, mener Øyvind Aronsen, leder i Lucille.

Artister

– På dagtid har vi tre ordinære band: The Promotion, Generation 21 og Hjerteinfarkt. Dessuten kommer sangere fra Fresk Ungdom, og i tillegg stiller unge Vilde Engkrog på scenen. Hun skal synge både egen komposisjon og coverlåter og spiller selv keyboard. Siden gutta er overrepresentert blant musikerne på dag-arrangementet, er det ekstra hyggelig at Vilde kommer og spiller for oss, smiler han.

Konserten på dagtid er for ungdom i alle aldre. Arrangørne håper på mye publikum – ikke minst for de unge artistenes del.

– På kvelden står foreløpig to lokale band og to band utenfra. I tillegg har flere enkeltsjeler meldt sin ankomst, og da snakker vi om musikere fra Gryllefjord ytterst på Senja til blåsere fra innersia; fra taktfaste Storsteinnes-karer til prektige byfolk fra Tromsø. For en arrangør er et slikt jam-konsept alltid spennende – ingen vet helt sikkert hva kvelden fører med seg, forteller Aronsen.

Musikalsk opplevelse

Klubben Lucille drives som en frivillig forening: Alle i styret bidrar med frivillig arbeid; alle stiller opp på fritiden. Da sier det seg selv at en slik helg – og inntektene – betyr en god del for en nyetablert, ideell kulturvirksomhet. Ikke minst fordi den har utspring fra musikkmiljøet selv.

– Vi startet opp etter ønske fra noen blueselskende sjeler som ønsket seg en klubb, og vi startet for å være sosiale, for å gi folk en musikalsk opplevelse. Når denne helgen er over, kan vi forhåpentligvis smile og si oss fornøyd musikalsk sett – og i tillegg kunne sette inn penger på konto til senere konserter.

– Konsertene denne første helgen betyr mye for klubben. Det er nå vi får vist oss frem – og får vist hva vi er gode for som arrangører, smiler Øyvind Aronsen.