Det er fjerde året på rad at Finnsnes kantori gleder beboerne på Omsorgssenteret med gamle sangskatter. Omkring femti beboere hadde funnet vegen til kafeen og kunne glede seg over gamle, kjente sanger som Den fyrste song eg høyra fekk, No brusa bekken, Å jeg vet en seter, Se Norges blomsterdal, Å leva det er å elska og mange andre. Konserten til Finnsnes kantori varte i omkring en time.

– Noe for oss

– Jeg satt og hørte på et sangprogram på radioen for fire år siden, hvor de sang sanger fra en gammel skolesangbok og da slo det meg at dette måtte være noe for oss. Og fra da av har det utvikla seg videre. Vi har funnet mange av de gamle sangene som passer oss godt og som også våre tilhørere setter pris på. Det er fjerde gangen vi er på Omsorgssenteret, men vi har også vært på sykehjemmet i Rossfjord, Stonglandseidet, Sørreisa, på Røde Kors eldresenter og i Bjarkøy, forteller lederen for Finnsnes kantori Vivi Ann Øvereng.

Og det var tydelig at tilhørerne satte stor pris på konserten, det var mange som satt og nynna med.

– Det var mange fine sanger og jeg husker flere av dem fra min skoletid og har også hørt dem senere. Det er veldig fint at de kommer og synger for oss. Dagene kan bli lange og det gjør godt med noen avbrekk som dette. Det er heldigvis en del som kommer hit for å underholde oss, men det kunne godt ha vært flere, sier beboer Aud Lange.

Ønsker flere medlemmer

Finnsnes Kantori ble starta i 1984 og har vært kirkekoret siden Finnsnes kirke stod ferdig. Dagens dirigent og pianist er Kjell Øvereng. Koret har hatt et vekslende medlemstall, men er i dag nede på ni medlemmer og vil svært gjerne få flere, forteller lederen.

Fra venstre Kjell Øvereng ved pianoet, så Bjørn Ringstad, Ernst Norbakken, Vivi Ann Øvereng, Gunhild Berglund, Merete Rustad, Inger-Johanne Larsen og Kirsti-Helene K. Wangen. Foto: Birger Caspersen
Aud Lange (i midten) var en av mange tilhørere som trivdes godt under konserten til Finnsnes kantori. Foto: Birger Caspersen