– Vår musikalske hyllest til våren

Finnsnes korforening er kjent for raushet på sine vårkonserter: Denne gangen deler de scene med ikke mindre enn to gjestekor – og en hjemvendt gryllefjæring.

konsertopplevelse: Finnsnes korforening, her fra fjorårets konsert på kaia, inviterer til vårens konsertopplevelse i Finnsnes kirke fredag 25. mai. Der har de ikke bare med seg unge talenter fra området, men også to gjestekor: Harstad Mandskor og Mine Damer. Foto: Arne Ivar Hanssen  Foto: Arne Ivar Hanssen

Korister: Et utsnitt av Mine Damer, som sammen med Mandskoret gjester Midt-Troms.   Foto: Privat

kultur

Det er en stor konsertsal som skal fylles med glede og vårstemning når korforeningen inviterer til konsert fredag den 25. mai. Mens vårkonserten i fjor var lagt til terminalbygget på kaia, trekker korister og musikere denne gangen et stykke inn i byen: Til Finnsnes kirke, der de ikke bare har med seg flere unge talenter fra Lenvik, men også to gjestekor fra Harstad: Harstad Mandskor og Mine Damer.

Begge dirigeres av en utflyttet gryllefjæring, Dag Erik Enoksen. Det gir også rom for en musikalsk utveksling: Nå er det lagt opp til konsert både fredag og lørdag, først på Finnsnes, deretter på Senja.

Jubileum

– Mandskoret feirer 105-årsjubileum i år. Da vi var på kortreff i Harstad for en måneds tid siden, fikk vi spørsmål om vi kunne være med til Gryllefjord og ha konsert med dem lørdag den 26. mai, forklarer dirigent Kristian Kaurin.

Av noe yngre dato er damekoret Mine Damer, stiftet i 2010, og som av arrangørene i Finnsnes korforening beskrives som en egen musikalsk opplevelse.

Og selv om dette er en konsert i kirken, er det ikke en kirkekonsert i tradisjonell forstand. Det er mer en konsert der det store kirkerommet gir egne muligheter både når det gjelder presentasjon og musikalsk utfoldelse.

Når Finnsnes korforening inviterer til vårkonsert, gjør de det til gagns:

– Vi har et friskt program med populærmusikk som passer for alle. Dette er vår musikalske hyllest til våren, forteller Elisabeth Berglund.

Unge talenter

Til sammen er de riktig så mange som skal sørge for å fylle kirken med vårstemning: Med korister og musikere blir de mellom åtti og nitti kulturutøvere. Korforeningen har også tradisjon i å dele scenen med unge talenter fra området: I år er det Håkon Lindgård Olsen, Dina Bråthen og Sanne Suh Berger. Vårkonsertene til korforeningen pleier å ha et trofast publikum, og billetter selges både fra kormedlemmene, via Lenvik kommune på nett eller på kundetorget i tillegg til salg i døren på selve konserten.

– Dette skal være vårens konsertopplevelse – en vårlig og god opplevelse for mange, smiler Berglund.