Musikkforeningen ble stiftet i 1902 og markerte naturlig nok jubileet tidlig på 2000-tallet. Men når de nå konserterer på lørdag, rettes oppmerksomheten igjen mot korpsets lange historie. Den rommer så mye mer enn bare det musikalske.

– I fjor kjørte vi 80-tallsshow og en litt mer rocka stil. I år tenker vi å ta korpset tilbake til begynnelsen med å spille musikk fra alle periodene musikkforeningen har gjennomlevd. Vi har vært i arkivet og funnet ut hva som ble spilt til ulike tider. I tilleg har vi lånt med oss dramagruppen fra skolen som iscenesetter hendelser fra musikkforeningens historie, både på humoristisk og alvorlig vis, forteller dirigent Line Magnussen.

Kulturell drivkraft

2018 er nettopp musikkorpsenes år, og den betydningen de ulike musikkforeningene har hatt opp gjennom årene som kulturell drivkraft og musikalsk samlingspunkt i bygdenorge, kan knapt overvurderes. Samtidig er det historie som rommer nedgangstider, to verdenskriger, materiell oppbygging og velstand.

Resultatet er en historisk setliste som innbefatter alt fra «La det swinge» til «Alte Kameraden», forteller Magnussen.

– Vi åpner konserten med «Gammel jegermarsj», den ultimate korpslåten! Hermann Uteng vil være konferansier, det vil bli servert mat og kaffe under konserten, og folk kan vente seg en spennende og morsom reise gjennom en godt voksen musikkforenings historie.

En aldri så liten feiring av egen historie føles også godt i en tid hvor korpset opplever oppblomstring i både interesse og rekruttering. Musikkforeningen har medlemmer fra Gibostad, Silsand og Botnhamn, mens et nyetablert juniorkorps har medlemmer fra Botnhamn og Gibostad.

Juniorkorps

På nasjonaldagen blir det da naturlig nok spilling på både Gibostad, Silsand og i Botnhamn:

– På konserten stiller også juniorkorpset vårt med sine tolv aspiranter.

– At vi har en slik rekruttering her på Gibostad, er vi kjempeglade for, smiler Line Magnussen.