Det er en tradisjon at blandakoret med sine nærmere tredve medlemmer inviterer til en kveld hvor det både er musikalsk og sosialt på samme tid: Her kan publikum velge om de vil ha full pakke eller nøye seg med et rikholdig program musikallåter, forklarer Liv Halldis Sandvik i Vaffelkoret:

– De som vil, kan være sammen med oss etter konserten utover kvelden, for her blir det stort koldtbord som koret har laget i stand, det blir bar med alle rettigheter, og det blir gode muligheter til å danse for dem som har lyst – til livemusikk, forteller Sandvik.

Band

Vaffelkoret har ikke bare sitt eget band, The Waflers, bestående av musikere fra egne korrekker, som spiller til dans, men er denne lørdagen også forsterket med en særdeles profesjonell kvartett med Torje Åsali Jenssen på gitar; Erling Svegre på bass; Sindre Sandvik på keyboard og Lasse Aspelund på slagverk. De skal sørge for stødig tonefølge til et heftig repertoar av musikal-hiter fra de siste tiårene.

– Det blir utdrag fra sanger fra Les Miserables, Phantom of the Opera, fra Fame, Løvenes konge og Chess – i tillegg til låter fra Cats, Grease og Evita. Med oss har vi også eksterne solister: Stine Jakobsen, som opprinnelig er fra Vangsvik-bygda og som har samarbeidet med oss flere ganger tidligere; vi har Torkel Johnsen, som også kommer fra Vangsvik, og vi har Sigrid Norheim fra Finnsnes.

Dirigent for Vaffelkoret er Cato Simonsen, og koret har også solister blant sine egne sangere.

– Og vi har en jente på syv år, Nora Johnsen, som har en solistrolle fra Les Miserables, smiler Sandvik.

Billetter

Selv om mange av koristene har base i Vangsvik, har Vaffelkoret sangere helt fra Sør-Senja og nordover til Finnsnes.

At de på sine arrangementer også setter en sosial ramme rundt konserten, gjør en kveld med Vaffelkoret til så mye mer enn bare en musikalsk opplevelse.

– Vi er godt i gang med billettsalget, og det kan være lurt å sikre seg plass på forhånd, sier Liv Halldis Sandvik.