I Lenvik har kantorene i flere tiår laget program med aktiviteter og kulturelle opplevelser i den stille uke. Til denne påskehøytiden har Jon og Sarah Blamire samlet et bredt og variert spekter, også for de aller yngste:

– Vi håper folk har lyst å være sammen med oss i den mest spennende uka i kirkeåret!

– Og det er så viktig å huske på at denne uken ikke bare er for «kirkelige folk»: Vi ønsker alle velkommen til disse kulturelle opplevelsene i kirken vår, sier Jon Blamire.

Himmelvandring

Palmesøndag er det himmelvandring med folketoner og påskeklang med Dyrøyoktetten, en vokalgruppe bestående av åtte til ti medlemmer med tilknytning til Dyrøy kommune. De synger som oftest a cappella og har opptrådt sammen i over 25 år – gjerne i kirkelige sammenhenger.

Mandag er det barnas påskefest. Det er en opplevelsesgudstjeneste for små og store, hvor man gjennom ulike stasjoner får ta del i og lære om påsken. Kirkebandet vil lede musikken med barnekoret og har i tillegg invitert andreklassingene til å synge sammen i det egne prosjektet PåskeKoret.

Tirsdag kan du oppleve påskeevangeliet med musikk og bilder:

Solveig Taylor, Heidi Tove Olsen og Morten Fredrik Hagen leser fra evangeliet, mens det under og mellom de forskjellige tekstene er musikk ved Sarah Blamire og Jon Blamire.

Et populært innslag i menigheten er salmekveldene, og onsdag er det igjen vandring gjennom påskeuke i sang. Den blir ledet av Oddmund Brundtland, og med seg har han også Finnsnes kantori.

Gudstjenester

Fra torsdag kveld følger festivalen den tradisjonelle stigen med sine gudstjenester:

Skjærtorsdag er det nattverdgudstjeneste; langfredag gudstjeneste med pasjonsliturgi, mens menigheten lørdag kveldsamles til den stemningsfulle påskenattsmessen.

Første påskedag feires i Finnsnes kirke om formiddagen med høytidsgudstjeneste og dåp.

Også her deltar Finnsnes kantori, ungdomskor og kirkebandet og Jon og Sarah Blamire.

Påskekor: Et utsnitt av barnekoret som vil underholde i Finnsnes kirke i påskeuken. Foto: Privat