Med seg i Flygel eller fesk har Finn Arve Sørbøe med seg musikere av nasjonal klasse, og den nye produksjonen fra Kultur i Troms byr derfor på en særs så humørfylt blanding av musikalske og teatralske sprell. Forestillingen fremføres av orkester sammen med to skuespillere og sangere, og orkesteret deltar også med muntre verbale innslag i løpet av showet.

– Finn Arve er en skuespiller som vi har hatt nærmest som en gjenganger på kulturhuset. Han dukker opp i de mest utrolige roller, han er en særdeles allsidig skuespiller, selv om han kanskje er mest kjent som komiker. Men vi har også sett han i mer seriøse roller, som Venter på Godot – og har jo til og med vært barne-TV-vert. At han nå opptrer med Finn Arves orkester, burde egentlig ikke overraske noen. Samtidig er det helt nytt at han beveger seg inn på det musikalske området, forteller Vibeke Johnsen, teater- og markedskonsulent ved kulturhuset Finnsnes.

Med nordnorsk blikk

Ifølge arrangørene er det mange spørsmål som dukker opp når man ser på musikkhistorien med nordnorske briller. Hva slags instrument spilte den første nordnorske trubaduren der han satt i fjæra? Hvordan kan det ha seg at landets første pop-idol kom fra Nord-Norge? Det var faktisk i sin tid en sjøsame med sans for samtidsmusikk som drev frem Norges Musikkhøgskole, mens en annen finnmarking ble Forsvarets første musikkinspektør.

– Finn Arve behersker det meste, og her på Finnsnes og i Midt-Troms har han et stort og trofast publikum. Vi synes det er kjempeartig at han nå kommer tilbake – og vi er så spent på hva han har med seg denne gangen! ler Johnsen.

Manus

Turneen for forestillingen begynte i forrige uke i Narvik; i Midt-Troms er det kun Finnsnes som besøkes. Ideen bak Flygel eller fesk er av Anders Eriksson og Finn Arve Sørbø. Sørbø har stått for manus, mens tekstbidrag er fra Anders Eriksson og Knut Erik Sundquist. Musikkarrangementene er ved Fred Glesnes, Anders Eriksson, Ole Thomas Gjærum, Nils Anders Mortensen og Håvard Lund.