Gjennom seksten år som artist har Dybdahl bygd seg opp et trofast og stort publikum med sin lavmælte og behagelige stemme. I fjor solgte han ut selveste Operaen i Oslo i tillegg til to kvelder i Grieghallen i Bergen. Nå kommer den prisbelønte sangeren til Kråkeslottfestivalen.

Fra før er det kjent at Sigurd Hole Trio, Nuorta & Louisa og "To Rustne Herrer" alle tar turen til Senja-festivalen.

Karriere

Da 23 år gamle Thomas Dybdahl ga ut albumet "…that Great October Sound" i 2002, var det nærmest for en sensasjon å regne. Aldri før hadde en lavmælt norsk singer-songwriter klatret så raskt til toppen av salgslistene, og sanger som «From Grace», «All’s not lost» og «John Wayne» gikk regelmessig på alle landets radiostasjoner. Det var begynnelsen på en lysende karriere for den stillfarne rogalendingen, skriver Kråkeslottfestivalen på sine nettsider.

Nå, seksten år etter, ser Dybdahl seg tilbake. Han har gitt ut syv studioalbum, blitt familiefar og har etablert seg som en av landets mest anerkjente musikere. Likevel er det med undring han vender blikket bakover mot årene fra ung til voksen. I fjor ga han ut albumet "The Great Plains", der sangene er blitt skrevet sammen med noen av landets fremste låtskrivere, som Highasakites Ingrid Helene Håvik og rockeveteran Øystein Greni fra gruppa Bigbang. Tekstene her handler om å innse at man ikke kjenner seg selv så godt som man trodde, sanger om oppvekst, om familie og om øyeblikkene som har vært viktige for alt som kom etterpå.

«Uten voldsomme ord og fakter er Thomas Dybdahl som alltid en god forteller. Som mange drømmer han vel om å drive bekymringsløst over de store slettene rundt oss, jfr. albumtittelen, men det er tross alt de små øyeblikkene som til slutt definerer livet», skrev Aftenpostens anmelder og belønte albumet med terningkast 5.

Kvalitetssterkt

Med det siste artistslippet har Kråkeslottfestivalen begynt å fylle opp en god del av det rikholdige – og ikke minst kvalitetssterke – programmet for årets festivalen. Kråkeslottfestivalen arrangeres på Bøvær på Senja den 8. til 10. juni. Billettsalget for årets festival starter 15. mars.