Avlyser konsert på grunn av sykdom - refunderer billetter

Ingrid Bjørnov er rammet av kreft. Konserten «Steinway to heaven» som skulle være torsdag 5. april på Finnsnes, er derfor avlyst.

avlyser: Ingrid Bjørnov, her fra Festspillene i Nord-Norge for noen år tilbake, har avlyst vårturneen 2018. Foto: Inga Helene Juul  Foto: Inga Helene Juul

kultur

Den kjente artisten skal nå i gang med en lengre behandling, og vårens turné er derfor kansellert. Det betyr at 34 forestillinger og flere utsolgte hus blir berørt. Bjørnov skulle etter planen ha forestilling torsdag 5. april på Kulturhuset på Finnsnes.

– De billettene vil nå bli refundert. Det er bare å ta kontakt med kundetorget for refusjon av billetter som er kjøpt der. Billetter som er kjøpt på nett, vil E-billett refundere automatisk, forklarer Karin T. Olsen.

Kreftdiagnose

Ingrid Bjørnov fikk en kreftdiagnose en uke før premieren på sitt nye show, opplyser Bjørnovs produsent i en pressemelding. Artisten ble raskt tatt hånd om av leger og sykehus – og fikk på senhøsten beskjed om at det så ut til å ha gått bra.

Behandling

– Hun gjennomførte hele høstturneen, med kun endring på noen få forestillinger, som vi fant nye datoer til, skriver produsenten.

Denne uken fikk Bjørnov beskjed om at kreften var kommet tilbake, og resten av turneen er derfor avlyst for at Bjørnov raskt får gjennomført nødvendig behandling.

Frisk

– Vi beklager den oppståtte situasjonen, men Ingrid vil nå bruke tiden på å bli frisk, slik at hun kan komme tilbake på scenen igjen om ikke lenge, skriver Backstage Management og Produksjon AS.

Operert

Ingrid Bjørnov har underholdt Norge siden 1980, først som popartist i duoen Dollie, senere som musikalkomponist og kapellmester, de siste femten årene også som musikalsk standup-artist, programleder og forfatter. Hun har selv gitt følgende kommentar til situasjonen:

– Så kom kreften. Den beit meg i leggen i fjor sommer, jeg ble operert i en fei og kjørte hyperaktiv sykmelding gjennom høsten. Nå er det spredning, og jeg må gjennom en hestekur som ikke lar seg forene med reising og pianospill.

– Det er med tungt hjerte jeg avlyser resten av Steinway to Heaven-turnéen. Legger meg i de beste hender, håper å komme grusomt tilbake.