Inviterer til musikalsk fyrverkeri på nyåret

Også i 2018 skal Sørreisa musikkforening sørge for sitt eget musikalske fyrverkeri. Søndag 21. januar inviterer de til sin nyttårskonsert.

Galla: Nyttårskonserten med Sørreisa musikkforening byr på en gallakledt start på året – gjerne med konfettidryss på Radetzky-marsjen.   Foto: Arne Ivar Hanssen

Det lar seg ikke gjøre å lage nyttårskonsert uten noen fengende og tadisjonelle marsjer – og Radetzkymarsj.

Solist: Gudrun Falch har samarbeidet med musikkforeningen ved flere anledninger tidligere – her fra en konsert med musikallåter som tema.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Nyttårskonserten til musikkforeningen er en forholdsvis ny tradisjon, men likevel har den festet seg godt.

For publikum er det en egen stemning å komme til en korpskonsert i kulturhus der nyåret invies i galla og finstas. Ikke minst repertoarmessig.

– Nyttårskonserten er den konserten i løpet av året der korpset spiller mest musikk som er skrevet for korps. Her blir det mange gode svisker og noen i gjenhør, forteller Tone Hausmann i Sørreisa musikkforening.

– Samtidig lar det seg ikke gjøre å lage nyttårskonsert uten noen fengende og tadisjonelle marsjer – og Radetzkymarsj!

Solist

Musikkforeningen har hatt mange musikalske prosjekter opp gjennom årene. I fjor var det ikke minst en imponerende presentasjon av musikalmaterialet med sangsolister på scenen. Musikkforeningen har flere solister i egne rekker, men henter gjerne inn andre: Til denne konserten har de med seg Gudrun Falch.

– Hun har sunget med oss flere ganger tidligere, og i år er det et gjenhør med «Sound of Music» som hun og musikkforeningen presenterer. Fra den har vi spilt før på konsert, og siden musikalen nå er i vinden blant annet på Hålogaland Teater, valgte vi å ta den med på nyttårskonserten vår, forteller Hausmann.

Konfetti

«Gabriels obo» og «Gabriellas sång» er begge blitt klassikere i korpsrepertoaret. Men også «Song From A Secret Garden» – og ikke minst tema fra «Carmen» setter stemning på en slik konsert.

Musikkforeningen har en trofast tilhengerskare, og en søndagskveld med mye klassisk korpsmusikk er en god måte å tre inn i et nytt kulturår. Og følger musikkforeningen tradisjonen fra tidligere år, er det både konfetti og knall når Radetzky-marsjen av Strauss smeller i gang som en gallakledt, musikalsk start på året.