Jardar kommer med «Julefred»

Førstkommende fredag er artisten Jardar tilbake på podiet i Finnsnes kirke. Men denne gangen uten Gisundkoret.

Tilbake: Jardar Johansen, med artistnavnet Jardar, gjør en adventskonsert i Finnsnes kirke førstkommende fredag 15. desember.  Foto: Pressefoto

kultur

I flere år har det vært en slags tradisjon at Jardar Johansen har hatt med seg Gisundkoret når han har besøkt Finnsnes kirke på sine årlige førjulsturneer. I år har imidlertid artist og kor skilt lag på ubestemt tid.

På denne turneen har Jardar med seg et musikalsk lag bestående av Håvard Hotvedt, Åsmund W. K. Erikson, Thomas R. Larsen, Kim Karlsen og Hanne-Sofie Akselsen.

Turné i USA

For andre året på rad har Jardar Johansen også gjort en turné i USA. Denne turneen er primært siktet inn mot etterkommere av norske statsborgere som har utvandret til Amerika.

Her skal han gjøre flere konserter i Minneapolis, Washington DC og New York.

– I fjor var turneen i USA mest av alt en test på om det gikk an. Alle sa at det var umulig og noe som ikke kunne gjøres. Men i fjor var folkene som bor der enormt takknemlig, og ikke minst rørt over konsertene jeg gjorde, skriver Jardar i en pressemelding. Han opplyser også at det han først og fremst er ute etter å oppnå over dammen er å vekke til live julegleden etter tre, fire generasjoner utvasking i USA, som han uttrykker det.

Julefred

– Det er en stor, men ikke minst viktig oppgave. Opplevelsen fra en julekonsert, som ofte spiller på det emosjonelle, vil fortsatt være utslagsgivende, skriver Jardar.

Finnsnes kirke, der artisten skal opptre førstkommende fredag, står kun som utleier av lokaler til Jardar, kan naturlig nok ikke opplyse noe om konsertens innhold. Men det som naturligvis er klart er at det er en julekonsert under overskriften «Julefred», og da vet nok de fleste som har vært på konsert med tromsøartisten før hva de kan vente seg.