Tradisjonen som alle vil ha med seg

Det er blitt en tradisjon at Rossfjord Blandakor inviterer til konsert og bevertning i Vonheim bygdehus på denne tiden hvert år.

Kor: Rossfjord Blandakor der man ser leder Unni Nermo er nummer to fra høyre i første rekke på dette bildet. Førstkommende lørdag inviterer koret til konsert i Vonheim bygdehus i Rossfjordstraumen.   Foto: Privat foto

Medvirker: Barnekoret Kor Artig. Bildet er fra en førjulskonsert i fjor.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Konserten er satt til førstkommende lørdag 16. desember, og som vanlig er det Vonheim Samfunnshus i Rossfjordstraumen som er arena for konserten.

– Siden vi jo også har kafésalg er ungdomshuset vårt med kjøkken og bord og stoler et utmerket sted å arrangere disse konsertene, forklarer leder i Rossfjord Blandakor, Unni Nermo.

– Hva serverer dere?

– Mye godt både av søtt og salt, kaker og rundstykker og drikke for voksne og barn. Jeg tror nok at denne sosiale biten er en viktig for de som kommer på konsertene våre hvert år.

– Dette er altså et populært tiltak?

– Veldig, vi fyller stort sett huset hvert eneste år. Det har nok blitt en førjulstradisjon i bygda vår som folk flest vil ha med seg. I tillegg til konserten kan man jo treffe kjente og slå av en prat.

Kor Artig

– Hvor lenge ha dere arrangert disse kafékonsertene?

– Det må nok være bortimot ti år nå. Det er en vanlig betalingskonsert, men alle som er under 16 år har gratis inngang. Det koster ikke akkurat skjorta ellers heller.

Koret har også med seg noen instrumentalister, en egen lys- og lydmann og bygdas eget barnekor.

– Barnekoret Kor Artig har vi hatt med oss før. Det er alltid like koselig både for oss og publikum, så de er med oss også i år. Det kvikker jo veldig opp med så unge røster som dette, sier Unni Nermo.

– Hvor mange er det plass til i samfunnshuset?

– Omlag 300 mennesker. Vi har er stort og fint bygdehus med nok av plass.

Repertoar

Også Rossfjord Blandakor har en blanding av norske og engelskspråklige julesanger på repertoaret sitt.

– Noen av julesangene er ganske nye, mens andre er sanger som har fulgt oss i mange år.

Blant sangene som står på årets repertoar er «Gled deg, du jord», «Nordnorsk Julesalme», «Go Tell It on the Mountain» og «Deilig er jorden».

–Så er det bare å ønske flest mulig velkommen til en hyggelig stund sammen med ss i ungdomshuset vårt på lørdag, slutter Unni Nermo.