Den store julekonserten i Sørreisa

Det er ikke ofte en ny julesang urfremføres i Midt-Troms. Det gjorde konserten i Sørreisa til en helt spesiell opplevelse.

URFREMFØRING: Vinjar Eriksen solist på sin egen julelåt «Days Of Christmas Time», sammen med Sørreisa damekor og Sørreisa musikkforening.   Foto: Arne Ivar Hanssen

STIPEND: Ellinor Agersborg Moan mottager av årets kulturstipend, sammen med Paul Dahlø, leder for Sørreisa sang- og musikkråd.  Foto: Arne Ivar Hanssen

KORISTER: Vennekoret og Young Voices stiller opp under generalprøven til den store julekonserten.  Foto: Arne Ivar Hanssen

SOLIST: Fredrik Lantz, solist på «O helga natt» i en mektig fremføring.  Foto: Arne Ivar Hanssen

KORPS: Skolekorpset (bildet) og musikkforeningen med et repertoar fra amerikansk underholdningsmusikk til «Feliz Navidad».  Foto: Arne Ivar Hanssen

konsert
  • «Ordførerens julekonsert» i Sørreisa, lørdag kveld i Tømmervik kirke
  • Arrangør: Sørreisa sang- og musikkråd
  • Medvirkende: Vennekoret, Young Voices, Sørreisa skolekorps, Sørreisa musikkforening, Sørreisa mannskor, Sørreisa damekor, Fredrik Lantz, Vinjar Hausmann, Ellinor Agersborg Moan
  • Publikum: Fullsatt (400)
kultur

Den årlige julekonserten i Tømmervik kirke er så mye mer enn bare en musikalsk førjulssamling. Allerede i konseptet bygger den på en sympatisk idé om «ordførerens julegave»; den er en gratis adventsgave til publikum, og den er i spennvidde og kvalitet et utstillingsvindu for kommunens rike kulturliv. Det er sjarmerende når Vennekoret og Young Voices fremfører sitt julerepertoar. Det er mektig når Fredrik Lantz er solist på «O helga natt». Det er et strøk av kontinental julemarkedstemning over skolekorpset og musikkforeningen i en slik setting, og det er jul i hver tone fra mannskoret og damekoret med «Mitt hjerte alltid vanker» og «Det lyser i stille grender».

Men det er noe helt, helt spesielt når Vinjar Eriksen fremfører sin egen «Days Of Christmas Time», en nyskrevet julelåt, til konserten arrangert av Kirsti Karlstad Vaeng for damekoret og musikkforeningen. Det er en fremføring som gjør inntrykk, både i oppbygning og uttrykk, og det er på Sørreisas egen julekonsert at Vinjar Eriksen urfremfører komposisjonen, med en vokal og fremstilling som bærer låten på et helt spesielt vis.

Og konserten var arena for utdelingen av kulturstipendet fra Sang- og musikkrådet og Sørreisa næringsforening: Tildelt Ellinor Agersborg Moan, som bor i Sørreisa, men nå går på videregående skole i Tromsø på linjen Kunst, design og arkitektur. Stipendet er på 10 000 kroner og deles ut annet hvert år. Hennes bilder var ikke bakvegg, men plassert på staffeli foran kor og solister som lunt blikkfang. Kulturen stod for innramming av hele konsertkonseptet denne kvelden.